Különleges karácsonyi vásár nyílt Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. december 09. 15:46

Fogyatékossággal élő emberek által készített tárgyakat árusító karácsonyi vásár nyílt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság épületében.

A idén hatodik alkalommal megrendezett vásárra 17 megyéből és a fővárosból 33 – összesen 3244 foglalkoztatottat képviselő – intézmény hozta el termékeit.

A kínált termékek között kerámia és fonott árukat, gyertyákat, rongyszőnyegeket, konyhai kiegészítőket, plüssállatokat és karácsonyfadíszeket találhatnak a vásárlók. A rendezvény december 13-ig látogatható a nagyközönség számára.

Benedek István Zsolt megnyitja a karácsonyi vásárt

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Benedek István Zsolt, az intézmény főigazgatója a vásár megnyitóján hangsúlyozta, hogy az eladásra kínált tárgyak különlegesek, mert fogyatékossággal élők kezei alól kerülnek ki, és kivétel nélkül egyediek. Különlegesek, mert többször, több embernek okoznak örömet, mint a bolti tömegáruk.

Örömet okoznak az ellátottaknak, mert visszaigazolást kapnak arról, hogy ők is képesek olyan hasznos és szép dolgokat készíteni, amit mások szívesen megvásárolnak, és örömet okoznak a vásárlónak is, mert szép, minőségi termékhez juthatnak úgy, hogy egy jó, emberi célt támogatnak.