Különleges repülőgéppel ünnepli gyökereit a KLM

Forrás: turizmus.com

 2016. június 15. 15:35

A KLM bemutatta első narancssárgára festett Boeing 777-300-as repülőgépét. A holland királyi légitársaság a nemzeti szín felhasználásával ünnepli gyökereit.

A különleges repülőgép létrejötte részben egy 2015-ös KLM közösségi média posztnak köszönhető. Tavaly a Király Napján a légitársaság posztolt egy képet egy narancsszínű repülőről a következő kérdéssel: „Jövőre a Király Napján befessük magunkat narancssárgára?” 30 000 lájkkal és 2 500 pozitív visszajelzéssel később a narancssárga gép tegnap kigurult a hangárból. A narancssárga Boeing 777-est a KLM beépíti hálózatába – az olimpiai időszakban Rio de Janeiro és Amszterdam között repül majd. Augusztus 22-én a narancsságra Boeing géppel repülnek majd haza a holland olimpikonok.

 

Az alapvetően kék színű KLM gép átfestéséhez 335 liter festéket használtak fel. A fenntarthatóság jegyében könnyen lemosható, kromátmentes festéket használtak, amit több vékony rétegben vittek fel, így ugyanis kevesebb is elég. Az új dizájnban a holland zászló is visszaköszön a narancs és a kék színátmenetében. A repülőgépen 35 ember dolgozott négy napon keresztül.

 

A holland légitársaság Boeing 777-300-as típusú repülőgépe felújított belső kabinokkal, a World Business Classon ággyá alakítható üléssel várja az utasokat, míg az Economy osztályon megnövelt lábtér szolgálja az utasok kényelmét, emellett pedig a fedélzeti szórakoztatás is megújult. Év végére a KLM nemzetközi járatainak 80%-án már a megújult kabinokkal felszerelt gépek repülnek majd.