Lengyelországban a belföld idén a menő

Forrás: Napi.hu

 2016. augusztus 23. 16:04

Lengyelországban jelentősen megélénkült a belföldi turizmus elsősorban azért, mert az emberek félnek a Földközi-tenger környékének napos üdülőhelyeire utazni. A Balti-tenger hideg, de a partjai egyelőre terroristamentesek – írta a Napi.hu.

Idén nyáron jelentősen bővült a belföldi turizmus Lengyelországban - idézte a Lengyel Turisztikai Hivatal szakértőinek tájékoztatását a gazeta.pl. A növekedés olyan jelentős, hogy hatással lesz a harmadik negyedév GDP-adataira is.

Az ország déli részén található Dunajecnél lévő pihenőhelyek és látványosságok népszerűsége a tavalyihoz képest közel 15 százalékkal erősödött. Pienin területén is megélénkült a turizmus, a Tátrában, Bukovinában, Zakopánéban a látogatók elözönlötték a turistahelyeket, szinte lehetetlen kiadó szobát vagy szállodai helyet találni.

 

Helyi szakemberek szerint a régió infrastruktúrája képes kezelni az emberáradatot. Az érdeklődést a júliusi krakkói katolikus Világ Ifjúsági Napok is felkeltették Lengyelország déli része iránt, ám idén ettől függetlenül sokkal több lengyel keresett hazájában üdülőhelyet, mint az elmúlt években.

Ez a tengermelléki idegenforgalomra is igaz – emeli ki a Napi.hu cikke. Az idei szezon 20 százalékkal ígérkezik erősebbnek a tavalyinál. Látni lehet, mennyivel több a látogató, hiszen minden szállás zsúfolásig megtelt. Az idei szezon annak ellenére alakul jól, hogy míg tavaly hőhullámok tikkasztották a térséget, idén hűvös az idő.

A belföldi turizmus fellendülésének egyszerű a magyarázata: a lengyelek óvatosak. Kerülik az eddig általuk kedvelt külföldi üdülőhelyeket, például Törökországot, amelyeket az elmúlt hónapokban, években terrortámadások értek.

Napi.hu.