Lufthansa-csoport: hét százalékos bővülés Magyarországon

Forrás: MTI

 2018. december 18. 14:09

Hét százalékkal növelte utasforgalmát a Lufthansa-csoport Magyarországon az első háromnegyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

Antal Gábor, a Lufthansa-csoport magyarországi vezetője az MTI-nek elmondta, megőrizték piacvezető helyüket Budapesten a hálózatos légitársaságok között. Továbbra is a harmadik legtöbb utast szállító légitársaságnak számít a csoport Magyarországon, eddig több mint egymillió utast fuvaroztak a magyar útvonalakon. Ehhez nagyban hozzájárult az, hogy Frankfurt mára Budapesten a második legnépszerűbb útvonal London után, a Lufthansa pedig ötödével növelte kapacitását 2018-ban ezen az útvonalon, utasszáma pedig még ennél is nagyobb mértékben nőtt.

Frankfurt mára Budapesten a második legnépszerűbb útvonal London után, a Lufthansa pedig ötödével növelte kapacitását 2018-ban ezen az útvonalon

Fotó: pixabay

A vezető hangsúlyozta azt is, hogy Debrecenben a közeljövőben bővítést terveznek, mert a városban jelentős ipari beruházások kezdődnek, ez pedig növekvő keresletet generál a München és Debrecen közti járatra. Jelenleg hetente öt járat köti össze a két várost, a közeljövőben ez a kereslet függvényében változhat, nagyobb gép, vagy több járat is elképzelhető az útvonalon.

A szakember közlése szerint a 2019-es nyári menetrendi időszakban is megmaradnak a sármelléki charterjáratok, ezen az útvonalon 6 százalék forgalombővülést ért el a társaság 2018 harmadik negyedévéig.