Újabb taggal színesedett a Magyar Sétaszövetség Egyesülés

Forrás: turizmus.com

 2024. január 20. 09:03

A Magyar Sétaszövetség Egyesülés január 18-tól tagjai között köszöntheti a Sétaműhely csapatát is.

Az elmúlt évek egyik igazi hazai sikertörténete a tematikus városi séták műfajának térhódítása: évente sok tízezer ember vesz részt országszerte hasonló programokon.

A sétavezetők az elsősorban magyar nyelven, hazai közönségnek szervezett sétákon a városi térben mutatnak be egy-egy témát olyan mélységben, amelyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség. A városi séták a turizmus, a kultúra és az urbanisztika határterületén mozogva teremtenek lehetőséget saját otthonunk és hazánk megismerésére.

A városi séták a turizmus, a kultúra és az urbanisztika határterületén mozogva teremtenek lehetőséget környezetünk megismerésére

Fotó: Magyar Sétaszövetség Egyesülés

A legjelentősebb sétaszervező cégeket (Budastep, Explore Debrecen, hosszúlépés.járunk?, Idegenvezetés-Dunakanyar, Imagine, KÉK - Kortárs Építészeti Központ, Napoleon-Vin, Zubreczki Dávid) tömörítő Magyar Sétaszövetség Egyesülés célja a közös érdekképviselet a folyamatosan bővülő városi séta, mint szolgáltatás műfaji kereteinek tisztázására és a sétaközönség érdekeinek megfelelő szabályozására.

A szövetség a január 18-i ülésén immár a tagjai között köszöntötte  a Sétaműhely csapatát is.

Mint azt közleményükben írják, az összefogással, a tapasztalatcserével és a közös akciókkal a tagok mind a közvélemény, mind pedig a szakmai partnerek figyelmét kívánják ráirányítani a városi séták jelentőségére, egyediségére és a műfajban rejlő lehetőségekre.