Magyar vezető a JTB kelet-európai régiójának élén

Forrás: turizmus.com

 2017. február 27. 13:05

A Japan Travel Bureau (JTB) magyarországi kiutaztatási üzletágának vezetőjét, Simon Karolinát nevezte ki kelet-európai régiójának élére.

Az 1912-ben, Japánban alapított JTB Corporation világszerte 370 értékesítési irodával rendelkezik, és 27 ezer főt foglalkoztat. A magyarországi kiutaztatási üzletágát 2004-ben nyitotta meg a vállalat, amellyel néhány éven belül a céges utaztatás, valamint a japán utak egyik piacvezető utazás-szervező ügynökségévé vált. A dinamikusan fejlődő iroda tapasztalatai szerint Magyarországról és a régióból folyamatosan növekszik a Japánba való kiutazások száma, a bővüléshez ugyanakkor a JTB vezetői szerint immár régiós szinten összehangolt stratégiai tervezésre van szükség.

Simon Karolina

Ennek kidolgozásával, és egyúttal a magyar–cseh régió vezetésével Simon Karolinát bízta meg a JTB, aki 2004 óta a magyarországi kiutaztatási üzletág első embere. A szakember a kinevezése kapcsán elmondta, a legjobb régiós gyakorlatok stratégiai szintű hasznosítása a célja: „Kihívást jelentő, de egyúttal nagyon inspiráló feladatot kaptam, a célom pedig az, hogy a helyi szinten jól működő gyakorlatokat elérhetővé tegyem Csehország és az egész térség számára. Fontos jövőbeli feladatom továbbá, hogy ezáltal megteremtsem a régiós terjeszkedés lehetőségét, és úgy gondolom, van okom optimizmusra."

Simon Karolina a Kodolányi János Főiskolán, turizmus szakon diplomázott, több nyelven anyanyelvi szinten beszél.