Növelte árbevételét a JTB Hungary

Forrás: turizmus.com

 2016. január 22. 12:30

Eredményesen zárta a 2015-ös évet a JTB Hungary. A japán JTB magyarországi képviselője 4 százalékos növekedésével átlépte a 2 milliárd forintos árbevételt, valamint a Japánba szervezett körutazások piacán is növelte részesedését.

2014 után 2015-ben is növelte árbevételét a Japánspecialista brand tulajdonosa, a JTB Hungary, ami elsősorban a Japánba szervezett körutak iránti kereslet bővülésének köszönhető. A Tumlare Corporation Hungary Kft. kiutaztatási osztálya ezen a területen piaci részesedését is növelte.

Simon Karolina, a JTB Hungary kiutaztatási vezetője elmondta: a bevételnövekedés elsősorban két dolognak köszönhető, egyrészt nőtt a kereslet a Japánba irányuló, szervezett utak iránt, másrészt egyre több az elégedett, visszatérő utasuk is. A legnépszerűbb időszak egyértelműen a cseresznyefavirágzás tavasszal, már a 2016-ra szervezett 3 körút mindegyike betelt.

 

Az utazási iroda növekedése összhangban van a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) jelentésével, eszerint a növekedés ütemét tekintve Japán a negyedik helyen végzett 2015-ben (Paraguay-t, Tádzsikisztánt és Niuét követve) azzal, hogy az előző évhez képest 47,5 százalékkal több turista érkezett az országba.

A JTB Hungary tapasztalatai szerint a szigetországba szervezett szabadidős utazások száma emelkedett jelentősen, ugyanakkor továbbra is mintegy 50 százalék az üzleti, incentive utazások aránya. Az utazási irodának 2015-ben összesen több mint 12 ezer utasa volt.

2016-ban az iroda egyedülálló képzéssorozatot indít. A februárban kezdődő Japánspecialista Sales Akadémia célja, hogy a viszonteladók ingyenesen szerezzék meg azt a tudást és ismeretanyagot Japánnal kapcsolatban, melyek elengedhetetlenek az utazások hatékony értékesítéséhez és az elégedett ügyfelek visszatéréséhez.