Magyarország legnagyobb autómegosztó flottájává válik a Share Now

Forrás: turizmus.com

 2022. június 21. 15:59

Júliustól 500 autóval üzemel Budapesten a Share Now, ami így a legnagyobb autómegosztó flottává válik Magyarországon. A cég szolgáltatási területe folyamatosan növekszik, már Érden is elérhető a szolgáltatás.

Hamarosan a Share Now lesz Magyarország legnagyobb autómegosztó flottája, hiszen a cég jelentős bővüléssel már 500 autóval áll a felhasználók rendelkezésére júliustól. A flotta növelésének keretében a meglévő modellek számát növelik, illetve megjelenik 25 darab teljesen elektromos megosztott Peugeot e208 is Budapest útjain. Az eddig megszokottnak megfelelően a Share Now ezen autói is pár perctől egészen több napos időtartamig bérelhetők, a járművekben található töltőkártyákkal az egész országban díjmentesen tölthetők a partner hálózaton.

A Share Now szolgáltatási területe mára több mint száz négyzetkilométert fed le és folyamatosan vonnak be új településeket a budapesti kerületeken túl is: Júniustól például már Érden is elérhető a szolgáltatás Budaörs, Dunakeszi és Budakalász mellett.

A Share Now felhasználása jelentős mértékben nőtt az elmúlt időszakban, csak májusban 100%-al nőtt az autókat használó ügyfelek száma, míg az év első 5 hónapjában 130%-al nőtt a vezetések száma az előző év azonos időszakához képest, miközben az üzleti felhasználás megnégyszereződött.

Egy megosztott autó hét-tíz saját tulajdonú járművet válthat ki a városi forgalomban, vagyis jelentősen csökkenthető a forgalom, és ezzel a dugók a szolgáltatás igénybevételével. Emellett parkolóhelyek is felszabadulnak, ami szintén kulcsfontosságú a budapesti autósoknak és nem autósoknak egyaránt. A Budapesten jelenleg összesen elérhető 1250 megosztott autó így akár több mint tízezer parkolóhelyet szabadíthatna fel a városban ha egyre többen lemondanának a saját autó birtoklásáról.

sharenow

Júliustól már 500 autóval üzemel Budapesten a Share Now

Fotó: Share Now/Facebook

Egyre népszerűbb a megosztott autó flotta üzleti célú felhasználása is, amivel a céges autókkal szemben kínál költséghatékony alternatívát a Share Now, hiszen nem képez fix költséget és közben rugalmasan alkalmazkodik a munkavállalói igényekhez.

A végcél a városi közlekedés még fenntarthatóbbá tétele, amelyben sokat segíthet a carsharing. A megosztott autókat átlagosan hatszor gyakrabban használják, mint a magánjárműveket, így nem kellenek újabb és újabb parkolóhelyek – emelte ki Buday Bence, a Share Now ügyvezetője.