Májusban elstartolhat Hongkong és Szingapúr közös utazási buborékja

Forrás: turizmus.com

 2021. április 26. 12:22

Kétszer halasztották el, de május 26-án valószínűleg már tényleg beüzemelhet a Hongkong és Szingapúr között tervezett utazási buborék.

A két fél nyilatkozata szerint az utazók anélkül repülhetnek majd a délkelet-ázsiai városállamból Kína különleges közigazgatási területére, ill. fordítva, hogy karanténba kellene vonulniuk – írja a dpa. Az utazóknak teszteltetniük kell majd magukat, és egyelőre naponta irányonként csak egy repülés lesz engedélyezve. A hongkongiaktól ezenfelül megkövetelik majd, hogy teljesen be legyenek oltva, mielőtt megkezdik az utazást.

A tervek szerint a két fél azonnal felfüggeszti az utazási könnyítést, amint a nem visszakövethető fertőzések száma bármelyiküknél heti átlagban napi ötre nő.

A hongkongiaktól oltásigazolást is megkövetelnek majd

Fotó: 123rf

Az utazási buborékot már 2020 novemberében el akarták indítani, de gyorsan lemondták, mert Hongkongban nőtt a fertőzések száma. Másodszorra decemberben hiúsult meg a kezdeményezés.

Szingapúrban és Hongkongban is nagyon szigorú beutazási korlátozások voltak érvényben 2020 eleje óta, ami segített ellenőrzés alatt tartani a járványt. A turizmus azonban súlyos veszteségeket szenvedett el mindkét helyen.