Májustól Portugália is korlátozások nélkül fogadja a beoltott briteket

Forrás: turizmus.com

 2021. március 19. 18:28

Portugália május 17-től fogadja a brit turistákat, amennyiben rendelkeznek oltási igazolással vagy a közelmúltban elvégzett negatív Covid-19 teszttel, jelentette be az ország turisztikai minisztere, Rita Marques.

A brit kormány négylépcsős nyitási terve szerint Nagy-Britanniában az utazási korlátozások enyhítésének legkorábbi időpontja május 17., amikortól szabadidős céllal újra engedélyezik a britek külföldi utazásait. Így Portugália ezt a dátumot adta meg, amikortól korlátozások nélkül várják a negatív teszttel vagy oltással rendelkező utazókat a szigetországból. Az intézkedéssel a nyári európai utazások fellendülését segítenék – írja a Travel Weekly.

Marques ezen kívül azt is jelezte, hogy szerinte a britek számára is lehetővé kellene tenni, hogy csatlakozzanak az EU digitális vakcinaútlevél-tervéhez, ezzel is megkönnyítve az uniós tagállamok és az Egyesült Királyság közötti utazást.

Korábbi beszámolók szerint Nagy-Britanniában megugrott az érdeklődés a külföldi nyaralások iránt és egyre több a foglalás, mióta Ciprus és Törökország is bejelentette, hogy megnyitják határaikat a brit turisták előtt. Több hírportál úgy tudja, hogy Spanyolország és Görögország is hasonló intézkedéseket tervez.

portugalia_123rf

Portugália a nemzetközi utazások újraindulása után korlátozások nélkül várja a negatív teszttel vagy oltással rendelkező briteket

Fotó: 123rf.com

A portugál könnyítés bejelentése után Anglia pénteken levette Portugáliát (beleértve Madeirát és az Azori-szigeteket is) a "vörös" kategóriájú országok listájáról.

Luis Araujo, a Portugál Nemzeti Idegenforgalmi Testület elnöke üdvözölte a döntést, és hangsúlyozta, hogy "Portugália elkötelezett amellett, hogy mindenkit biztonságos és fenntartható módon fogadjon." Hozzátette, az országban már több mint 22 ezer turisztikai társaság rendelkezik a "Safe and Clean" biztonsági tanúsítvánnyal és több mint 85 ezer embert képeztek ki a biztonság, a digitálizáció és a fenntarthatóság témákban.