Már közel 90 ezer a reptér májusi utasforgalma

Forrás: turizmus.com

 2021. június 15. 11:36

Májusban már 88 827 utas választotta a budapesti repülőteret, ami csaknem négyszerese a koronavírus-járvány miatt nagymértékben visszaeső 2020. májusi utasforgalomnak – írja közleményében a repülőtér.

A koronavírus elleni átoltottság növekedésével és az utazási korlátozások fokozatos feloldásával az utasszámban is megfigyelhető a mérsékelt emelkedés: 2021 áprilisához képest májusban 37%-kal nőtt a személyforgalom.

Látható, hogy az utazási kedv újra a repülőtérre hozza az utasokat, a Budapest Airport pedig az infrastruktúra fejlesztésével, minőségi javításokkal és kapacitásbővítéssel készült fel a nyár folyamán várhatóan gyorsan emelkedő utasforgalom kezelésére.

2021 áprilisához képest májusban 37%-kal nőtt a személyforgalom a reptéren

Fotó: Budapest Airport

Az EU-ban az utazási korlátozások feloldásával egyidőben a Budapest Airport folyamatosan bővíti járatkínálatát; a budapesti repülőtérről ma már közvetlenül elérhetők a legnépszerűbb városok és tengerparti úti célok.

A nyaralni induló utasok 89 népszerű úti célból választhatnak.

Egyebek mellett 11 görög városba, illetve szigetre juthatnak el közvetlen járattal – ami egyébként rekordnak számít, hiszen még a járvány előtt sem volt példa ilyen széles kínálatra Görögország esetében –, valamint Törökország, Ciprus és Horvátország is újra a célállomások között szerepel.