Megszünteti menetrend szerinti járatait az eladósodott Air Belgium

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 18. 17:25

Megszünteti menetrend szerinti utasszállító járatait, és kizárólag a légiáru-szállításra és repülőgépei bérbeadására fókuszál októbertől az Air Belgium, az eladósodott légitársaságnál szerkezetátalakítás is kezdődik.

A cég igazgatóságának döntése szerint az adósságállomány csökkentése, valamint a nyereséges működéshez történő visszatérés érdekében szerkezetátalakítási programot kezdeményez, amelyhez megkérte az illetékes bíróság jóváhagyását.

Ha jóváhagyják a kérelmet, akkor a légitársaság megkezdheti a tárgyalásokat a hitelezőivel adósságainak csökkentése és a kamatfizetési kötelezettségek átütemezése érdekében – írta meg az Airportal.hu.

Az igazgatótanács döntött arról is, hogy október 3-tól törli az Air Belgium összes menetrend szerinti utasszállító járatát, és a jövőben kizárólag a wet-lease és cargo-üzletágakra koncentrál.

A légitársaság csak a Mauritiusra és Dél-Afrikába közlekedő menetrend szerinti járatait tartotta meg

Fotó: Facebook

A légitársaság a világjárvány és az ukrajnai konfliktus hatásait okolja a magas üzemanyagárak és infláció mellett azért, hogy saját utasszállító járatai jelentős veszteséget termeltek, amely súlyos hatással volt a cég eredményére és készpénzállományára is.