Miért épp az Amadeus? – Rugalmas, valós idejű, megbízható

Forrás: turizmus.com

 2019. február 18. 15:06

Ahogyan a jó bornak nem kell cégér, az Amadeus előnyeiről sem kell győzködni azokat, akik már ismerik. Partnereik évtizedek óta hűségesek rendszereikhez, ilyen az AST – American Service Travel is. Miniinterjúnkban Laria-Csányi Mónika Agency Manager véleményét olvashatják.

- Mióta használják az Amadeus-t és miért esett rá a választás, mi miatt hűségesek hozzá?

Laria-Csányi Mónika

Fotó: AST

Az AST American Service Travel 1994-ben alakult, elsősorban amerikai fly& drive programokra fókuszálva. Ahogyan bővült a piac, egyre nagyobb hangsúlyt kaptak az egzotikus desztinációk is, rengeteg ázsiai és Indiai-óceán térségi utazás is bekerült a termékpalettánkba, de továbbra is Amerika irodánk fő profilja. Irodánk az egyéni utazásra specializálódott, mottónk is ez: „Testreszabott utazás". Amikor utasaink megkeresnek minket egy utazással kapcsolatosan, mi megkeressük számukra a legideálisabb megoldást, mind a repülőjegy, mind az autóbérlési-, program- és szállásajánlatok tekintetében.

Az Amadeus éppen ebben van nagy segítségünkre, hiszen mindezt gyorssá és rugalmassá teszi a termékeivel. A 90-es évek végén kezdődött a két cég együttműködése, alapvetően nagyon elégedettek vagyunk a termékeivel és a kiszolgálással, kiváló a napi kapcsolat az Amadeus munkatársaival és vezetőivel.

A platform legfontosabb előnye a légitársaságokkal való hatékony és gyors kommunikáció leképezése, legyen az üzenet egy repülőjegyfoglalás, módosítás vagy új szolgáltatás hozzáadása.

- Mit szeretnek benne a legjobban?

Szerintem a legnagyobb pozitívum, hogy ugyanazt látjuk, amit a légitársaságok, gyakorlatilag ez ugyanaz a felület. Mivel nincs adatkonvertálás, így adatvesztés sincs, valós idejű. A felület emellett nagyon felhasználóbarát is. Sok esetben eldönthetjük, hogy a hagyományos kriptikus felületen szeretnénk dolgozni, vagy inkább a modernebb grafikus felületet találjuk hatékonyabbnak.

Fotó: AST

- Milyen termékeket használnak pontosan?

Nagy iroda vagyunk, ezért az Amadeus igen sok termékét használjuk, teszteljük. Tavaly álltunk át a Selling Platform Connectre, már online felület, így nem kell hozzá külön szoftver. Könnyen és bárhonnan elérhető a rendszer, ami nagy rugalmasságot biztosít.

Emellett használjuk még a Tours Suite programot, mely szállás- és autóbérlésre ad felületet, a Bistro Portal-t, mely szállás- és utazási csomagok összeállítására szolgál, valamint a TINA adatbáziskezelő rendszerét.

Nemrég megújult és új arculatot kapott fapados.hu weboldalunk, amely mögött szintén egy Amadeus termék, az e-Power Premium program fut. Azért erre a keresőmotorra esett a választásunk, mert így láttuk biztosítottnak, hogy online felületen is minőséget tudjunk nyújtani utasainknak. Az itt fellelhető repülőjegy-kombinációk biztonságosak, az utas több szűrő megadásával beállíthatja preferenciáit és a találati lista ez alapján épül fel. A rendszer minden online biztonsági előírásnak megfelel, így utasaink adatait biztonságban tudhatjuk.

-  Milyen újdonságok vannak még az irodánál?

Igyekszünk mi is bővíteni termékpalettánkat, így elkezdtünk egzotikus esküvőket is szervezni. Egyre népszerűbb a párok körében, hogy egy festői környezetben megálmodott, meghitt esküvőt tartsanak, ami sokszor csak a töredékébe kerül egy itthoni esküvőnek. Semmilyen stresszel nem jár és a pár már az esküvője napjától élvezheti a pihentető mézesheteket. Hogy valami újat is hozzunk a piacra, az egyik legnépszerűbb hazai divattervezővel kidolgoztunk exkluzív csomagokat, amelyek igen kedvező áron tartalmazzák az esküvőt és az egyedi tervezésű menyasszonyi ruhát is.

Fotó: fapados.hu

Újdonság termékeink között és a magyar piacon is, hogy elkezdtünk Argentínába egyéni utakat szervezni. Nagyon nagyra becsülöm ezt az országot, és életem egy részét itt éltem le. Ez az ország rengeteget kincset rejt, amit megbízható partnereink segítségével utazóink a saját igényeik szerint, a saját ritmusukban és biztonságban fedezhetnek fel.

Heteken belül megújul utazási irodánk weboldala, az amerika.hu is, amely a mostaninál sokkal informatívabb, dekoratívabb és modernebb lesz.

Fotó: AST

Hisszük, hogy utasainknak a legjobb jár, így nagyon figyelünk arra, hogy kollégáink szakértelme a legmagasabb szintű legyen. Bár az online felületek megjelenésével azt hihetjük, egyszerű dolog egy utazás leszervezése, valójában szofisztikált és bonyolult feladat, amivel az átlagember akkor szembesül, amikor valami probléma merül fel útja során, illetve, ha bonyolultabb utat kell szerveznie, amire egy online B2C felület már alkalmatlan. Ezért külön büszkék vagyunk rá, hogy tavaly tőlünk került ki az Év Repülőjegy-értékesítője, Gajárszki Henrik. Az elismerést a IATA repülőjegy Értékesítő Irodák Magyarországi Egyesülete ítélte oda kollégánknak.