miniBUD márkanéven új minibusz-szolgáltatás indul a repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2015. december 09. 13:51

Új minibusz-szolgáltató jelenik meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren január elsején. A Petrányi Autó és a BUDPORT konzorciuma nyerte a Budapest Airport Zrt. minibusztenderét, a konzorcium miniBUD márkanéven indítja el szolgáltatását januárban – áll a Budapest Airport közleményében.

A miniBUD a tervek szerint nem csupán biztosítja az utasok számára a minibusz-szolgáltatás folytonosságát, jelentősen fejleszti annak színvonalát is, új, rugalmas és egyszerű foglalási rendszerrel, kényelmes járművekkel, wifi-szolgáltatással biztosítja a reptéri transzfert, kedvező kondíciók mellett. Felismerve a diszkont-légitársaságok üzleti modelljének sikerességét, az alapszolgáltatást kedvezőbb áron kínálja majd, az utasnak ezen felül lehetősége van további extra szolgáltatásokat vásárolnia.

A nyertes konzorcium és a Budapest Airport ötéves szerződést írt alá. A szolgáltatás indulását követően júniusig áll fel a teljes üzem, az utasok kiszolgálása ezalatt is zökkenőmentes marad.

A Petrányi Autó a 60 járműből álló flottát és a műszaki hátteret, a BUDPORT pedig új szemléletű, erőteljes kereskedelmi szemléletet és a légi utasok kiszolgálásának tapasztalatát hozta a közös vállalkozásba.

„Nem csupán fuvarozó szolgáltatóként kívánunk az utasok rendelkezésére állni, hanem teljes körű megoldással a repülőtértől a hotelig vagy az apartmanig. A légitársaságok fedélzeti értékesítésének egyszerűsített rendszere elérhető lesz a miniBUD járművein is, a külföldi utasok részére elsősorban fővárosi idegenforgalmi szolgáltatásokat, a magyar utasok részére pedig baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást is értékesíteni tudunk. Ezen kívül lehetőség lesz egyes légitársaságok utasai részére beszállókártya nyomtatására, valamint további fedélzeti extra szolgáltatások értékesítésére” – tájékoztatott Limburger Lóránt, a miniBUD leendő ügyvezető igazgatója (korábban Malév, majd Malév Ground Handling vezérigazgató).

„Az utasbarát szemlélet, amit a miniBUD képviselni fog, számunkra is létfontosságú, hiszen így őrizhetjük meg pozíciónkat, mint a régió legjobb repülőtere” – fogalmazott Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.