Népszerű a Brussels Airlines új koncepciójú lounge-a Brüsszelben

Forrás: turizmus.com

 2015. március 28. 16:44

A „The Loft" névre keresztelt business lounge kényelemben, dizájnban, technológiában is újat nyújt, az első hat hónap tapasztalatai alapján az utasok is megszerették.

Több új repüléssel kapcsolatos termék, köztük rövid és hosszú távú járatok beindítása után a „földi kiszolgálásra" koncentrált a Brussels Airlines: 2014 szeptemberében vehették birtokba leghűségesebb utasaik és a Business Classon utazók az új koncepciót képviselő „The Loft"-ot a brüsszeli repülőtér A terminálján.  A top minőséget nyújtó lounge részleteit és szolgáltatásait a légitársaság a vezető márkákkal és dizájnerekkel együttműködve alakította ki, utasaik visszajelzését is figyelembe véve. Felméréseik szerint évente több mint 300 ezer utas látogatja a kényelmes lehetőségeket kínáló várót, alkalmanként 74 percet töltve ott.

 

A Loft kapacitása 300 fő, 1240 négyzetméteres területe funkciók szerint nyolc kisebb egységre tagolódik. A Microsoft partnerségének köszönhetően a vendégek a technika vívmányai közül nem csak a szélessávú internet kapcsolatot élvezhetik, tartózkodásuk idejére minőségi tabletet is bérelhetnek.  A „Connected Lounge" elnevezésű applikáción keresztül hozzájutnak a járatukkal kapcsolatos információkhoz, emellett zuhanyszobát, konferenciatermet foglalhatnak, látják az ágy-boxok elérhetőségét is. (Az applikáció természetesen saját eszközről is elérhető.) A telekommunikációs szolgáltatónak, a Telenetnek köszönhetően a várakozók filmekkel, sorozatokkal is múlathatják az időt.

A tisztálkodásnak és az alvásnak sincs akadálya: a négy, méretében és berendezésében is szállodai fürdőszobára emlékeztető zuhanyzóban a megvilágítás és a zene is szabadon választható, nyugodtan aludni az ún. „nap-box"-okban lehet. 11 fős meeting room mellett az iroda részben több dolgozóasztal áll rendelkezésre.

A Brussels Airlineshez hasonlóan a Loft is magán viseli a belga karakterjegyeket, így kerültek a belga képregényhőssel, Tintinnel kapcsolatos illusztrációk a „nappali" zónába, az egészséges reggelit, salátákat, sörkorcsolyákat, friss ételeket felvonultató büfé kínálatába pedig a belga waffelek, rizspudingok, helyi csokoládéból készült mousse-ok. Mondanunk sem kell, hogy a bárban belga söröket csapolnak.

A légitársaság – mely a legújabb trendeknek megfelelően a közelmúltban marketing stratégiáját és tarifarendszerét is megújította - elégedett az új váró forgalmával, de az elmúlt évi teljesítménye miatt sincs oka panaszra: az elmúlt évben 6,6 millió utast szállítottak, utasaik száma 757.749 fővel növekedett 2013-hoz képest.