Népszerű volt a MÁV-Start Venezia Expressze

Forrás: turizmus.com

 2019. március 07. 10:16

Csaknem telt házzal közlekedett március első hétvégéjén a Venezia Expressz Budapestről a velencei karneválra.

A vonaton közel háromszázan utaztak, döntő többségük (95%) most először ment a szervezett vonatos úttal Velencébe. A járaton ülőhelyes mellett fekvőhelyes és hálókocsiban való utazásra is volt lehetőség, sőt a MÁV Nosztalgia DeLuxe hálókocsija is helyet kapott a szerelvényben. A hálókocsit elsősorban párok, a fekvőhelyes kocsit főleg családok vették igénybe, de voltak baráti társaságok és néhány egyéni utas is.

Valamennyi kocsiban külön kísérő gondoskodott az utasok kényelméről és biztonságáról; a személyzet munkája az utaselégedettségi felmérésben átlagosan 4,7-es értékelést kapott. A vonat étkezőkocsijában magyaros ízvilágú ételeket, desszerteket, frissítőket és alkoholos italokat fogyaszthattak az utasok. A fedélzeti vendéglátás ötös skálán átlagosan 4,5-re vizsgázott a vendégek körében.

 

Nyereséges volt a Budapestről Velencébe közlekedő Venezia Expressz

Fotó: pixabay.com

A vonat velencei érkezése és visszaindulása között több mint 10 óra állt az utasok rendelkezésére. Ez idő alatt felfedezhették a lagúnák városát és részt vehettek a karneváli programokon, például a Szent Márk téren rendezett „Legszebb jelmezek versenyén”.

A vonat közlekedtetése pozitív üzleti eredménnyel zárt úgy, hogy az utasok negyede kifejezetten kedvezőnek, több mint fele pedig átlagosnak tartotta a jegyárakat. A pozitív eredmény és a vonat utasainak kedvező visszajelzései alapot adnak további, alkalmi jelleggel közlekedő vonatok szervezésének lehetőségére a későbbiek során.