Budapesti járatokat is érint a pénteki olaszországi közlekedési sztrájk

Forrás: turizmus.com

 2022. október 20. 08:00 / Utoljára frissítve: 2022. október 20. 16:12

Olaszországban október 21-én a légiközlekedésben is várhatók fennakadások a közlekedési dolgozók tervezett sztrájkja miatt.

Több szakszervezet is sztrájkot hirdetett október 21-re, péntekre a közlekedési ágazat dolgozói körében a szerződéseket és a javadalmazásokat érintő viták miatt Olaszországban.

A Eurocontrol tájékoztatása szerint a légiforgalmi irányítók is beszüntetik a munkát 24 órára, de a repülőterek földi személyzete is tervez időszakos sztrájkokat ezen a napon. Egyes közlekedési ágazatok már október 20-án este megkezdik az akciót. A tömegközlekedésben október 20. estétől október 22. reggelig szinte biztosan lehet zavarokra számítani.

Az ITA Airways számos járatát törölte a péntekre tervezett sztrájk miatt

Fotó: ITA Airways

A Euronews értesülései szerint az ITA Airways legkevesebb 200 belföldi és nemzetközi járatát törölte a sztrájk miatt. Az EasyJet pedig azt tanácsolja az Olaszországba vagy Olaszországon belül utazó utasainak, hogy előzetesen ellenőrizzék a járatuk státuszát és a szokásosnál több időt szánjanak a repülőtéri tartózkodásra.

Az olasz nemzeti polgári közlekedési hatóság (ENAC) szerint reggel 7 és 10 óra, valamint este 6 és 9 óra között számos járatot garantálni fognak.

Frissítés:

Az Airportal A Ryanair törölte a pénteken Rómából, Bergamóból, Palermóból, Nápolyból, Pisából, Bolognából Budapestre közlekedő járatait – vette észre az Airportal. A Wizz Air egyelőre nem tett hasonló lépést a Budapest Airport járatinformációs rendszerében október 20-án 15 órakor látható adatok szerint.