Proko Travel: 24 óra alatt 300 foglalás és négy hónapos előfoglalási szezon

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. december 03. 12:33

A szokásosnál két hónappal korábban, december elsején az összes 2021-es utazására megnyitotta a jelentkezést a Proko Travel, s már az első 24 órában több mint 300-an foglaltak. Az előfoglalási időszakot négy hónapra nyújtották meg.

„Általában február első napjaiban szoktunk csak kijönni a nyári, őszi útjainkkal, az idén azonban december első napjaiban foglalhatóvá tettünk a teljes árualapot. Ez annak köszönhető, hogy az őszi utak elmaradása ellenére nem álltunk le egy percre sem, nem csökkentettük a nyitva tartást, hanem gőzerővel dolgoztunk a jövő éven, így tudtunk idén két hónappal hamarabb megjelenni ajánlatainkkal” – nyilatkozta a Turizmus.com-nak Prónay Gyula ügyvezető igazgató.

Mivel a tavaly eltervezett utazások jelentős része a járványhelyzet miatt elmaradt, utasaik nagyon várták az új árualap megjelenését – tette hozzá az ügyvezető. A foglalási kedv is biztató, ennek megfelelően decemberben a helyek 10 százalékát, az előfoglalás végéig pedig a kapacitás 50 százalékát szeretnék eladni. Az előfoglalási kedvezmény mértéke a korábbi években megszokott, azonban az előfoglalási időszak hossza közel dupla olyan hosszú, közel négy hónapos.

A 2021-es árualapban több újdonság található. A megszokott európai körutazások tárházát hat új programmal bővítették (Montenegro; Bécs, Pozsony és Dél-Csehország; Olaszország; spanyol gyermekprogramok; Szászország; Nápolyi-öböl). Ezenkívül két két új utazási kategóriát is meghirdettek: az alpesi kerékpáros túrákat (Svájcban és Ausztriában) egyénileg választott időpontban indítják, az 1-2-3 napos belföldi kirándulások esetén pedig az a különlegesség, hogy az országban egyedüliként 16 városból nyújtanak ingyenes felszállási lehetőséget.

Katalógusuk a héten kerül ki a nyomdából, terítését a jövő héten kezdik meg. A füzetet első körben viszontértékesítőikhez juttatják el, majd azokhoz az utasokhoz, akik előzetesen közvetlenül megrendelték.

A szokásos évi két katalógus helyett 2021-re egy összevont programfüzettel készült az utazási iroda

Fotó: Proko Travel

A körutak specialistájaként tevékenykedő iroda egyébként az idén a szokásos évi két katalógus helyett rendhagyó módon egy összevont, 2021 tavasz-nyár-ősz ajánlatait tartalmazó programfüzettel készült, mely népszerű külföldi programjaik mellett a belföldi körutazásokat is tartalmazza.

Az adventi és a szilveszteri utak elindítása kapcsán Prónay Gyula szerkesztőségünknek elmondta: bár a pontos szabályok a szilveszterre vonatkozóan még nem ismertek, a legutóbbi komoly szigorítások után a téli szezon foglalásainak leállítása és a befizetések visszatérítése mellett döntöttek.