Sikeresen indult a téli menetrend Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2016. december 05. 11:37

2016. novemberében az előző évinél 44%-kal több, összesen 17 550 légiutas fordult meg a Debrecen Airporton. Az első tízenegy havi utasforgalom 71%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát.

A november jellemzően a leggyengébb utasforgalmat szokta generálni a hazai légiforgalomban. Ennek ellenére is dinamikus volt a növekedés és 2016. év végéig kb. összesen 280-290 000 utas fordul meg a Debrecen Airporton.

 

A Wizzairrel és Lufthansával folytatott sikeres együttműködésnek köszönhetően a jövő években folyamatosan tovább szeretnének növekedni, főleg miután bevezették az új légiirányítást (ATC) a repülőtéren és az ILS2 fejlesztési projekt is megvalósul. Ezeknek köszönhetően robosztus fejlődés várható - kommentálta az eredményeket Tamás László, járatfejlesztési Igazgató közleményükben.

 

December legfontosabb híre, hogy a karácsonyi szünetre ismét elindul a Wizzair malmöi járata, amely 2017. márciusától ismét hetente két alkalommal biztosít légi összeköttetést a svéd metropolisz és a cívis város között. A karácsonyi szezon várhatóan idén is rendkívül élénk lesz, hiszen sokan látogatják meg szeretteiket, családtagjaikat és egyre többen keresik fel Kelet-Magyaroszágot is repülővel turisztikai célból, ami jelentősen támogatja a régió szálloda- és vendéglátóiparát.

Decemberi menetrendszerint járatok 2016-ban a Debrecen Airportról: