Spanyolország vonzza a turistákat

Forrás: MTI

 2017. április 28. 15:13

Mintegy 13 millió külföldi turistát fogadott Spanyolország az első negyedévben, 9,3 százalékkal többet, mint 2016 első három hónapjában - tette közzé legfrissebb adatait a spanyol statisztikai hivatal (INE).

A beszámoló szerint továbbra is Nagy-Britanniából érkeztek a legtöbben a dél-európai országba, összesen 2,8 millióan. Vagyis a szigetország döntése az Európai Unióból való kilépésről nem befolyásolta negatívan a spanyol turizmust az elmúlt hónapokban - állapította meg a jelentés.

Ebben a rangsorban a briteket a németek és a franciák követték, egyaránt 1,7 millió beutazó turistával.

A januártól márciusig tartó időszakban a Kanári-szigetek volt a kedvenc úti cél Spanyolországban. Kellemes klímája 3,6 millió külföldit vonzott. A második legnépszerűbb Katalóniát 3 millióan választották, és Andalúzia lett a harmadik 1,8 millió látogatóval.

Az első negyedév látogatószámának növekedése optimizmusra ad okot a spanyol gazdaság motorjának számító ágazatban. A szakemberek abban bíznak, hogy idén még több turistát fogadhat Spanyolország mint tavaly, ami kiemelkedő év volt 75,3 millió külföldi vendéggel.

Barcelona az egyik legnépszerűbb úti cél