Szállodahajót építettek a komáromi hajógyárban

Forrás: turizmus.com

 2021. február 04. 10:37

Évtizedek után újra szállodahajót bocsátottak vízre február 3-án a komáromi hajógyárban.

A komáromi hajógyárban több évtizedes kihagyás után építettek újra szállodahajót - számol be az eseményről a parameter.sk.

A lap beszámolója szerint az "úszó szálloda" 110 méter hosszú, 7,5 méter magas, 11,4 méter széles, acélkonstrukcióján közel egy évig dolgoztak. Három teljes értékű fedélzeti szinttel, és egy napozóterasszal rendelkezik. 155 vendég, és 38 fős legénység szállítására alkalmas.

A hajó vízre bocsátásáról videót is készített a szlovákiai magyar nyelvű portál.

 

Az Albertina berendezéséhez további három-négy hónapra van szükség. A hajón minden munkát szlovákiai cégek végeznek.

Ha a járványhelyzet engedi, a Riseday társaság tulajdonában lévő szállodahajó 2021 júniusában fogad először vendégeket. Idén csak a Dunán, a Passau-Budapest útvonalon közlekedik, de a jövőben útra kel a Rajnán és a Majnán is.

A SAM hajó- és gépgyárban hamarosan megkezdődik két 45 méteres komp, és két 35 méteres katamarán gyártása - ezek 2022 tavaszától a Balatonon közlekednek majd - olvasható a cikkben. A balatoni hajó- és kompbeszerezésről ebben a cikkünkben írtunk.

A máltai bejegyzésű Riseday honlapja szerint négy hajót üzemeltetett eddig a Dunán Passau és Budapest között, illetve a magyar főváros és a Duna-delta között. Az Albertinával flottájuk ötfősre bővül.