Terrorizmus és Olimpia 2016 nyarán

Forrás: turizmus.com

 2016. július 12. 16:02

A Vienna Life Biztosító – amely százezernél is több utasbiztosítást értékesít évente – már terrortámadás esetére is nyújt fedezetet, s az Olimpiára vagy egy külföldi fesztiválra indulóknak is kínál személyre szabott biztonságot.

A tavaly nyári utasbiztosítási adatok alapján a Vienna Life ügyfelei átlagosan 7 napra utaznak
külföldre és a legtöbben egy közepes, 500 forint körüli napi díjú biztosítást kötnek. A statisztikákból kiderül az is, hogy évek óta átalakulóban vannak a nyaralási szokások: az akár két hetes szabadságok helyett már nyáron is hódítanak a hosszú hétvégés pihenések.

 

A Vienna Life az ügyfelek változóban lévő utazási szokásaihoz és aktuális igényeihez illeszkedő, egyedi termékek körének bővítésében látja az ügyfél-elégedettség kulcsát.

Idén nyáron ezért két termékkel újít a biztosító. A Világ Strandjai biztosítás a tengerparti nyaralások szerelmeseinek készült, hiszen a vízparton gyakori balesetek, lopások esetére is fedezetet nyújt, míg a Program+ az Olimpiára vagy egy külföldi fesztiválra, koncertre indulóknak ideális választás, mivel a feltételek szerint téríti a kifizetett programok díját, ha azokról például egy betegség vagy a rossz idő miatt lemaradunk. Ezek mellett idén is elérhető a Horvátország utasbiztosítás, amelyet kifejezetten a célországra alakított ki a biztosító.

A Vienna Life nemcsak az átalakuló utazási igényekre, de a sokakat fenyegető terrorizmusra is
reagált. A biztosító ezért – a konzuli szolgálat listáján utazásra nem javasolt térségek kivételével – már egy terrorcselekményt követően is vállalja az egészségügyi ellátás vagy a hazaszállítás költségeit. (x)