Tízmilliós repülőtér lett Ferihegy

Forrás: turizmus.com

 2015. december 10. 13:10

Csütörtökön megérkezett a 10 milliomodik utas a ferihegyi légikikötőbe, ami minden idők legmagasabb utasforgalmi rekordja. A Budapest Airport idei átlagos forgalomnövekedése több mint kétszerese az európai átlagnak.

A Budapest Airport ezzel hivatalosan is belépett az egy éven belül nyolc számjegyű utasforgalmat kezelő repülőterek elit klubjába. A tízmilliomodik utas egy tatai házaspár lett, akik egy négynapos hosszú hétvégét tölthetnek el Isztambulban a Budapest Airport és a Pegasus légitársaság jóvoltából.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a szerencsés utasokkal


A rekord alkalmából Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója fogadta a szerencsés utasokat a SkyCourt terminálépületben, ez idő alatt a repülőtér a többi utast is apró süteményekkel lepte meg. A nyereményutazást és az Isztambuli hosszú hétvégét a Pegasus Airlines biztosította, amely Törökország második legnagyobb légitársaságaként 2014 júliusában jelent meg a budapesti piacon és az idei nyári időszakban már heti öt járatot üzemeltetett Budapest és Isztambul Sabiha Gökçen repülőtere között modern Boeing 737-800-as típusú repülőgépekkel.

Az utasforgalmi rekord elérésében közrejátszottak az idén indított új repülőjáratok, a megnövelt repülőgép-kapacitások, valamint a sűrűbben közlekedő járatok éppúgy, mint Budapest egyre fejlődő turisztikai kínálata vagy éppen a külföldiek számára kedvező ár-érték arány. A Budapest Airport idei átlagos forgalomnövekedése novemberig meghaladta a 12 százalékot, ami több mint kétszerese az európai átlagnak és ezzel egyike a leggyorsabban növekvő repülőtereknek a kontinensen. Csak az elmúlt egy évben 3 új légitársaságot köszöntöttek Budapesten és 18 új járat indult, az egész évet tekintve pedig 44 légitársaság összesen 100 útvonala volt elérhető a budapesti utasok számára.