Több ezren vettek részt az Idegenvezetői Világnap programjain

Forrás: MTI

 2014. február 24. 20:57

Több ezren vettek részt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által megrendezett Idegenvezetői Világnap programjain - közölte a kamara hétfőn.

Az Idegenvezetők Világnapját 1985 óta ünneplik, Magyarországon az idén 14. alkalommal rendezték meg. Célja, hogy a helyiek jobban megismerjék lakókörnyezetüket, azokat az emlékeket, amelyek mellett nap mint nap elmennek. A vasárnapi programokon autóbuszon, hajón, kerékpáron, de még bringóhintón is ingyen meg lehetett tekinteni Budapest nevezetességeit. A hajós és buszos városnézéseket több ezren választották, a mozgássérültek rámpával vagy lifttel ellátott különbuszokkal utazhatták körbe a fővárost.

A rendezvényt Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, egyben a BKIK elnöke valamint Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes nyitotta meg.
Szatmáry Kristóf a megnyitón azt mondta, hogy erősíteni kell a főváros fürdőváros imázsát - különös tekintettel a műemlékfürdőkre -, építeni kell az egyedi adottságokra, s meg kell építeni a kongresszusi turizmus hiányzó infrastruktúráját, a nagy befogadóképességű kongresszusi központot. Budapestet a világ legszebb városai között tartják számon, sokat kell tenni azonban azért, hogy - meglévő kulturális örökségeivel, adottságaival és ezek fejlesztésével - ezt a pozíciót tartani tudja - fűzte hozzá.