Tovább zöldül az airBaltic

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 27. 13:40

A lett légitársaság iPadekere cserélte a kabinszemélyzet munkájához szükséges, korábban papír formátumú nyomtatványokat.

„2014-ben a pilóták már átálltak az iPadeket használatára” – mondta el Martin Sedlacky, az airBaltic operatív vezérigazgató-helyettese.

„A pilótáknak így nem kell minden járatra 10-15 kilogrammnyi járatadatot, leírásokat és referencia anyagot magukkal cipelni. A pilóták ezt akkor igen nagyra értékelték, ezért egy újabb lépést tettünk, immár a kabinszemélyzet papírfelhasználását csökkentendő.”

Az elmúlt három évben a pilóták iPad használatának köszönhetően körülbelül 6 millió papírlapot spórolt meg a légitársaság, amely nagyjából 350 fa megmentését jelenti. Fontos emellett, hogy az iPad mindössze 0,7 kg tömegű, a súlykülönbözet pedig a benzinfelhasználásnak is kedvez.

A beruházástól az operáció magasabb szintű hatékonyságát és lényeges papírfelhasználási takarékosságot várnak

Fotó: airBaltic

Az elmúlt két hétben a kabinszemélyzet minden tagja részt vett egy tréningen, hogy megismerkedjenek az új rendszerrel és annak alkalmazásával, szeptember 25-e óta pedig már a mindennapi használatban vannak az új eszközök.