Tűzeset miatt szerdáig zárva tart Catania repülőtere

Forrás: turizmus.com

 2023. július 18. 10:43

Egy vasárnapi tűzeset miatt zárva tart Catania repülőtere, összegyűjtöttük hova irányítják át a járatokat, milyen alternatív közlekedési lehetőségek vannak és hogyan kaphatnak visszatérítést.

Tűz ütött ki a cataniai Vincenzo Bellini Nemzetközi Repülőtéren vasárnap este. Az eset során senki sem sérült meg, azonban a jelentések szerint voltak, akiket füstmérgezéssel és sokkal kezeltek – adta hírül a Euronews.

Eredetileg a repülőtér hétfő reggelig tartott volna zárva, azonban a hatóságok úgy döntöttek, hogy a járatokat szerda (július 19.) délután 2 óráig felfüggesztik. Az előrejelzések szerint a lezárás közel 120 ezer utas érintett.

Előreláthatólag július 19-én délután 2 órától nyit ki újra a cataniai repülőtér

Fotó: 123rf.com

 

Néhány érkező járatot más szicíliai repülőterekre, például Palermóba, Trapaniba és Comisoba irányítanak át. Comiso repülőtere kétórás autóútra van Catania repülőterétől; mindkettő a sziget keleti részén található. Palermo és Trapani a sziget nyugati részén található, így ez négy-öt órányi autóutat jelent Cataniáig. A cataniai repülőtérről ingyenes vonat- és buszjáratokat indítanak azokhoz a repülőterekhez, ahová a járatokat átirányítják.

A Cataniától egy órás autóútra fekvő Szirakúzából vonattal lehet eljutni az olasz szárazföldre, illetve Palermóból Nápolyba és Genovába is indulnak kompjáratok.

A légikikötő azt ajánlja a Cataniára érkező vagy onnan induló járatra repülőjeggyel rendelkező utasoknak, hogy első lépésként lépjen kapcsolatba az érintett légitársasággal vagy az utazási irodával, hogy megbeszéljék az átfoglalást vagy a visszatérítést. A légitársaságok azt tanácsolják az utasoknak, hogy folyamatosan figyeljék az alkalmazásokat, illetve a honlapokat a járatinformációk és új hírek miatt.