Új Airbus A220-300-as az airBaltic flottájában

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 26. 08:14

2021. augusztus 22-én megérkezett a lett airBaltic légitársaság flottájának legújabb, YL-ABC néven lajstromozott Airbus A220-300 típusú repülőgépe Rigába.

Idén ez már a negyedik Airbus A220-300-as gép, melyet leszállított a gyártó, így a flotta összesen 29 géppel üzemel. A most érkezett repülőgépen kívül még további 30-ra van opciója a légitársaságnak - közölték lapunkkal.

2020. májusa óta az airBaltic egységes gépparkkal üzemel, kizárólag az Airbus A220-300-as repülőgép-típussal. Az egységesítésnek köszönhetően a repülőgépek karbantartási költsége kiszámítható, a gépek is hatékonyan üzemeltethetők.

Modern repülőgéppel bővült a flotta

Fotó: Air Baltic

Az Airbus A220-300-as típus felülmúlta a várakozásokat: jobb általános teljesítményt, jobb üzemanyag-hatékonyságot és nagyobb kényelmet nyújtott az utasok, és a személyzet számára.

Kategóriájában ez a jelenleg legmodernebb típus, melyen a megszokottnál szélesebb ülések, nagyobb ablakok, nagyobb kézipoggyász tárolóhely várja az utasokat.

A gépen a levegőt HEPA levegőszűrő rendszerrel szűrik, a levegő minőségét folyamatosan és gondosan ellenőrzik, és a keringetés eredményeként óránként 20-30 alkalommal teljesen kicserélődik a levegő.

A géptípus másik nagy előnye, hogy lényegesen csendesebb – negyedannyi „zajlábnyom"  mellett üzemel, és nem véletlenül ez a világ „legzöldebb" kereskedelmi repülőgépe, hiszen  20% -kal kevesebb a szén- dioxid és 50% -kal alacsonyabb a nitrogén-oxid (NOX) kibocsátása.