Újabb beruházásokra készül a Lufthansa Csoport

Forrás: turizmus.com

 2015. április 29. 14:54

A Deutsche Lufthansa AG rendes évi közgyűlésén fontossági sorrendbe állítva mutatták be a csoport tervezett beruházásait, melyre 2015-ben várhatóan bruttó 2,9 milliárd eurót fordítanak.

A hamburgi közgyűlés nyitóbeszédében Carsten Spohr bejelentette, hogy töretlenül folytatják a vállalat fejlesztését. A fenntarthatóság érdekében a „7to1 – Our Way Forward" programmal kezdeményezett irányváltás is folyik tovább. „Pénzügyi stabilitásra és egészséges nyereségességre van szükségünk. Folyamatosan modernizálnunk kell flottánkat és infrastruktúránkat, biztosítva a szükséges beruházásokat. Célunk, hogy ügyfeleink, részvényeseink és dolgozóink is minket válasszanak elsőként, és tovább javuljon piaci pozíciónk" – tette hozzá Spohr.

A Lufthansa Csoport a jövőben három stabil alappillérre támaszkodik. A prémium légitársasághoz mint fő profilunkhoz tartozó márkák – a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines – a légi csomópontokon keresztül nyújtják szolgáltatásaikat. Emellett szeretnék a Eurowingset fiatal, összeurópai másodlagos márkává fejleszteni. Ez a második pillér felelős a Lufthansa Csoport városok közötti közvetlen légiforgalmának (point-to-point) szolgáltatásaiért, és több mint száztagú flottájával néhány éven belül szeretné megszerezni a harmadik helyet az európai diszkont légitársaságok piacán. A harmadik pillért a Lufthansa Csoport szolgáltató cégei alkotják.

2015-ben a Lufthansa Csoport 2,9 milliárd euró bruttó beruházást tervez. 2016-ban és 2017-ben 2,5-2,5 milliárd euróban szabta meg beruházásai felső értékét. Emiatt a Frankfurtban tervezett Lufthansa Cargo központ megépítését legalább két évvel elhalasztják.

Az utóbbi évek ügyfelek és utasok javát szolgáló fejlesztései és modernizációi után a Lufthansa Csoport az idén sikeresen befejezte gépei utasterének átalakítását. A hosszú távon közlekedő repülőgépek felújítása mellett a Swiss és az Austrian Airlines is az utasoknak nyújtott szolgáltatások fejlesztését tervezi.

A Lufthansa nyeresége további növekedésére számít 2015-ben.