Újabb pozitív airBaltic-eredmények

Forrás: turizmus.com

 2018. április 12. 16:56

A lettországi airBaltic 2017-ben jelentősen növelte üzemi eredményét (EBIT), mely így összesen 20,2 millió euró lett, 5,8%-os árréssel.

Az airBaltic bevétele  22% -kal növekedett, összesen 347,7 millió euróra, és ugyancsak  22% -kal emelkedett utasai száma is. A cég nettó eredménye  3,4 millió euróval 4,6 millió euróra nőtt az előző évhez képest.

"A tavalyi év rekord évet jelent, egyértelmű, hogy az airBaltic a Balti régió első számú légitársasága. Már készen állunk a következő lépésre  az útvonal hálózat fejlesztésével, javításával, valamint új, legmodernebb Bombardier CS300 típusú repülőgépek üzemeltetésével" - mondta Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója. "Az airBaltic fontos szerepet játszik a Lettországgal való légi összeköttetés biztosításában, a légi közlekedési ágazat hatása a lett gazdaságra jelentősen megnőtt. Célunk, hogy a Balti térség piacvezető pozícióját továbbra is biztosítsuk a Balti államok és a világ többi része közötti kapcsolat javításával "- tette hozzá Gauss.

Az airBaltic 2017-es eredményei az előző évhez képest:

 

Fotó: airBaltic

Az airBaltic több mint 70 városba üzemel Rigából, Tallinnból és Vilniusból, a legkényelmesebb összeköttetést kínálja Rigán keresztül  Európa, Skandinávia, a FÁK országokba és a Közel-Keleten keresztül. 2018 nyarán az airBaltic nyolc új úticélt vezetett be Riga-ból Málagába, Lisszabonba, Splitbe, Bordeaux-ba, Gdanskba, Almatyba, valamint Szocsiba és Kalinyingrádba. Emellett az airBaltic új közvetlen útvonalat indított útjára Tallinn és London között.

Kapcsolódó cikkek