Újabb rollermegosztóval állapodott meg Belváros-Lipótváros

Forrás: MTI

 2022. május 23. 15:56

Együttműködési megállapodást kötött Budapest V. kerülete – a Bird után – a Lime rollermegosztóval is annak érdekében, hogy a városrészben rendezzék a szolgáltató elektromos eszközeinek használatát.

Belváros-Lipótváros önkormányzatának hétfői közleménye szerint a Lime-mal hétfőn aláírt megállapodás keretében lakosságbarát intézkedést: edukációs programot és közterület-fejlesztést is megvalósítanak együtt.

Az elméleti és gyakorlati oktatóprogramon előzetes jelentkezés alapján ingyenesen vehetnek majd részt az V. kerületi lakosok. A Lime rollerszolgáltató ezen kívül pénzügyi támogatást is nyújt az önkormányzatnak közutak, közterek és parkok kezeléséhez, fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez.

A kerületi szabályozás szerint 18 év alattiak nem használhatják a Lime e-rollerjeit, azokkal tilos a járdán haladni, valamint a sebességük a Behajtani tilos! zónáknál (gyalogos zóna, sétálóutca) fokozatosan csökken, majd az eszköz leáll és az utazás csak az adott zóna elhagyása után válik újra lehetővé.

A rollerekkel tilos a járdán haladni vagy behajtani a sétálóutcákba

Fotó: ©unitysphere/123rf.com

Az e-rollereket menet közben is leolvasható méretű, három oldalról látható azonosítószámmal látják el, felelősségbiztosítást köt rájuk a szolgáltató, és az eszközöket csak a kijelölt területeken lehet felvenni, letenni – olvasható a közleményben.

Közölték azt is, hogy egyórás türelmi idő áll rendelkezésre a tiltott helyen lerakott eszköz elszállítására, azután e-rollerenként 50 ezer forint kötbér terheli a szolgáltatót.
A kerület előzőleg, május elején a Bird rollermegosztóval kötött együttműködési megállapodást a biztonságos használat és a rendezett városképet biztosító eszköztárolás érdekében.