Újabb úti célok válnak könnyen, gyorsan elérhetővé Budapestről

Forrás: turizmus.com

 2016. május 17. 14:23

2016 második félévétől 8 új várossal bővül a Budapest Airport-ról átszállás nélkül elérhető úti célok száma, több légitársaság pedig sűríti járatait.

A szolgáltatások bővülése – így például a harmadik airberlin járat bevezetése – jó hír az utazók számára is, hiszen egyszerűbben és gyorsabban elérhetővé válnak az olyan célállomások, mint New York, Chicago, Miami, Punta Cana vagy Varadero.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az airberlin márciusban napi háromra emelte a berlini járatok számát. Susanna Sciacovelli, az airberlin nemzetközi értékesítéséért felelős alelnöke szerint ezzel kedvező alternatívákat kínálnak minden utazói szegmensnek: „Az airberlin legújabb Budapest-Berlin járata a szabadidős célból utazók mellett az üzleti utasok igényeit is kiszolgálja. A reggeli gép egynapos üzleti utakra is lehetőséget kínál, illetve kiváló csatlakozási lehetőségeket biztosít akár az Egyesült Államokbeli célállomásokra is, mint New York vagy Chicago, de akár olyan európai városokba is, mint Krakkó, Funchal, Faro, vagy Olbia.

Punta Cana

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője növekvő forgalomra számít az USA és Magyarország között: „Az airberlin járatbővítése azért is jelentős, mert évente átlagosan130 ezren utaznak New Yorkba, az Egyesült Államok városai iránt egyre nagyobb az érdeklődés, Berlin pedig továbbra is előkelő helyen szerepel a legkedveltebb úti célok listáján."

Ennek legfőbb oka, hogy Berlin Európa egyik legmultikulturálisabb városaként a baráti társaságok és a családdal utazók számára is kiváló szórakozási és pihenési lehetőségeket biztosít, a rendszeres járatoknak köszönhetően akár egy hosszú hétvégére. Gazdasági és üzleti központ lévén pedig a nyugat felé terjeszkedő vállalkozóknak jelent segítséget a napi három indulás.

A napi harmadik airberlin járat mellett folyamatosan nő a Budapest Airportról közvetlenül elérhető célállomások száma. A magyar utazók júniustól átszállás nélkül juthatnak el Torontóba, Ibizára és Theszalonikibe, az ősz folyamán pedig Bukarestbe, Szófiába, Nürnbergbe és a Kanári-szigetek további két városába is indulnak majd közvetlen járatok.