Ülésfoglalás a turistaosztályon minden kategóriában

 2013. október 28. 14:36

A jövőben a Lufthansa turistaosztályának valamennyi utasa már a repülőjegy lefoglalásakor kiválaszthatja, hol szeretne ülni a gépen. 2013. november 26-tól az utasok előre lefoglalhatják a kívánt ülést a turistaosztályon a németországi és európai járatokon.

A turistaosztályon belül a közepes árfekvésű (mid-price) és a rugalmas (flexible) foglalási kategóriákban ingyenes lesz az előzetes ülésfoglalás. Ez azt jelenti, hogy a Lufthansa a közepes árfekvésű foglalási kategóriára is kiterjeszti az ingyenes szolgáltatást, amely korábban csak a legrugalmasabb foglalásoknál volt elérhető.

Azok az utasok, akik a legalacsonyabb árat kínáló foglalási kategóriákat veszik igénybe, november végétől tíz euróért foglalhatnak maguknak ülést. Korábban ezekben a kategóriákban nem lehetett ülést foglalni, most azonban kiegészítő opcióként itt is igénybe vehető a szolgáltatás. Ha egy utas nem foglal előre ülést, továbbra is ingyen választhat magának helyet bejelentkezéskor, a gép indulása előtti 23 órában.

 

November végétől az utasok felárért a lábnak több helyet biztosító üléseket is előre lefoglalhatják. Ezek, a többnyire a vészkijáratokhoz közeli sorokban (exit row) található ülések nagyobb távolságra helyezkednek el az előző sor üléseitől. Korábban csak a repülőtéri bejelentkezéskor lehetett választani őket, előzetes lefoglalásukra nem volt lehetőség. Az európai járatokon a Lufthansa 20 eurót, a tengerentúli járatokon pedig 60 eurót számít fel alkalmanként az „exit row" üléseiért.

A fenti kiegészítő szolgáltatások továbbra is díjmentesen állnak a HON Circle és a Senator program tagjai és a velük utazók rendelkezésére.

A november 26-tól induló ülésfoglalási szolgáltatás kezdetben kizárólag a Lufthansa Service Centernél, a Lufthansa jegypénztáraiban és utazási irodáknál lesz elérhető, de 2014 tavaszától a légitársaság a www.lufthansa.com webhelyen végzett online repülőjegy-foglalásokra is kiterjeszti a lehetőséget.