Ultramodern fiókirodát nyitott a Vista az Etele Plázában

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2021. október 13. 10:51

A Magyarország harmadik legnagyobb bevásárlóközpontjában megnyitott új irodával az utazási iroda folytatja lakossági hálózatának átstrukturálását.

Az új iroda megnyitását és néhány régi fiók bezárását a hálózat átalakítása mellett egyéb tényezők is indokolták. A Vistán belül jelenleg teljes átstruktúrálás zajlik, ennek jegyében az elhagyott fiókirodák miatti forgalomveszteséget máshonnan és rugalmasan igyekeznek pótolni.

 

Átalakuló hálózat

„Fő elvünk, hogy a koronavírus-járvány utáni újraéledés és fejlesztés nem kizárólag a hálózat méretének a függvénye. A folyamatra természetesen a pandémia is hatással volt, a szegedi és a debreceni bázisunk bezárásáért például egyértelműen a járvány okolható. Más irodák – például a miskolci, a Mammutban, vagy az Allee-ban lévő fiók – megszűnésébe viszont egyéb okok is belejátszottak. A hiányzó bázisok erejét a Duna Plázában és az Etele Plázában lévő irodákkal igyekszünk pótolni” – magyarázta szerkesztőségünknek az átalakítás mozgatórugóit Zsobrák Tamás, a cégcsoport operatív ügyvezetője.

A fővárosi lokációk számával jelenleg elégedettek, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt helyeznek az irodák kinézetének korszerűsítésére is. A folyamat az Andrássy úti főiroda látványos átalakításával kezdődött, jelenleg pedig csak a MOM Parkban található iroda felújítása várat magára, de ez is rendeződik ebben az évben.

vista

A Vista felújított Andrássy úti főirodája

Fotó: Vista Csoport

„A Vista Csoport másik oszlopa, az üzleti utaztató BCD a lakossági értékesítéshez képest hamarabb és nagyobb lendülettel kapott erőre. Az elkövetkező egy-két évben nagy valószínűséggel lesz átcsoportosítható anyagi kapacitásunk két-három vidéki iroda megnyitására. Viszont nem feltétlenül ott, ahol korábban már jelen voltunk” – beszélt a hálózat várható bővítéséről a szakember.

 

A kevesebb több is lehet

A pandémiát több más irodához hasonlóan ők is fájdalmas létszámcsökkentések és jelentős költségmegtakarítás árán élték túl, de a válságmenedzselés közben a létszámgazdálkodás realitásainak vonatkozásában sokat tanultak.

„Rá kellett jönnünk, hogy miközben a Vista hagyományos értékesítési stratégiája időt álló, az elmúlt néhány évben – és különösen a járvány időszakában – sajnos csökkent azon értékesítő szakembereink száma, akik képesek hozzáadott szolgáltatási értékeket is nyújtani. Így valójában nem is a fentebb részletezett hálózati méretezésre kell helyeznünk a hangsúlyt, hanem a meglévő és éppen verbuvált értékesítők nagyon kifinomult és innovatív szakmai képzésére” –hangsúlyozta az ügyvezető.

 

Sokat remélnek a BCD-től

Kérdésünkre válaszolva elmondta azt is, hogy az üzleti utaztatás területén új, nemzetközi szerződések révén a BCD jelentős forgalomnövekedés elé néz, ennek köszönhetően pedig a cégcsoport forgalma néhány éven belül újra meghaladhatja a 10 milliárd forintot.