21 délkelet-ázsiai város kapott idén „tiszta turisztikai város” díjat

Forrás: turizmus.com

 2022. január 23. 12:02

A január közepén megrendezett ASEAN Tourism Forum keretében az ASEAN Clean Tourist City díjakat is kiosztották.

2022. január 16-22. között Kambodzsában, Preah Sihanoukville-ben tartották a soron következő ASEAN Tourism Forumot, amelyen az ASEAN Tiszta Turisztikai Város Díjakat (ASEAN Clean Tourist City Award 2022-2024) is kiosztották – tájékoztatta lapunkat Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi képviselője.

A fórum célja az ASEAN (Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége) tagállamai (Kambodzsa, Fülöp-szigetek, Indonézia, Malajzia, Szingapúr, Thaiföld, Brunei, Vietnám, Laosz és Mianmar) közötti turisztikai együttműködés erősítése és a közös fellépés a piacokon. Az ASEAN nyolc turisztikai szabványt dolgozott ki a minőségi turisztikai szolgáltatások támogatására annak érdekében, hogy az ASEAN világviszonylatban is kiváló úti cél legyen. A nyolc szabvány a következő területeket öleli át: zöld szálloda, spa szolgáltatások, tiszta turisztikai város, közösségi alapú turizmus, családi szálláshelyek, nyilvános mosdók, MICE helyszínek és fenntartható turizmus.

Kambodzsa egyik nyertes városa, Siem Reap

Fotó: ©mauriziobiso/123rf.com

Az ASEAN Clean Tourist Díjat a térség 21 városa kapta meg a szabványnak való kiemelkedő megfeleléséért. A díjakat Thong Khon, Kambodzsa Idegenforgalmi minisztere adta át a nyertes városok kormányzóinak és polgármestereinek  a kambodzsai Sihanouk tartomány Sokha Beach Hoteljében. A miniszter köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a díj  célja az ASEAN turisztikai városok vonzerejének és versenyképességének erősítése, valamint a turisztikai termékek és szolgáltatások minőségének a javítása.

A nyertes városok: Battambang, Preah Sihanoukville és Siem Reap (Kambodzsa); Luang Prabang, Pakse és Viengxay (Laosz); George Town, Langkawi és Muar (Malajzia); Mandalay, Nay Pyitaw és Myeik (Mianmar), Ha Long, Da Lat és Vung Tau (Vietnam), Koh Mak, Khon Kaen és Pattaya (Thaiföld), Tutong (Brunei), valamint Baguio és Ilagan (Fülöp-szigetek).