A CopaBeach a bécsiek nyári kedvence

Forrás: turizmus.com

 2019. július 23. 15:06

A bécsi Duna-szigeten ingyenes homokos strandok, nyugágyak, napernyők és pálmafák garantálják az igazi tengerparti hangulatot.

De nem csak a fürdőzni vágyóknak érdemes kilátogatni a CopaBeach strandra: az idén létesített Gym Club számos sportolási lehetőséget is tartogat - adta hírül Bécs város Külképviseleti Irodája.

Homokos strand, nagy zöldterület és széles gasztronómiai kínálat: mindez a belváros közelében, a Stephansdomtól tömegközlekedéssel csupán 6 percnyire található. „A megújult CopaBeach nyitott tereivel a főváros nyári kedvencévé vált és igazi nyaralási élményt kínál a lakosok számára” – nyilatkozta Ulli Sima, környezetvédelmi városi tanácsnok.

Az ingyenes fürdőzés mellett három ivókút és két zuhany teszi teljessé a hűsölést.

A CopaBeach strand Bécsben

Fotó: PID/Christian Fürthner

A „Cooles Wien” nevű projekt keretében zuhanypermetet alakítottak ki, ami 30 fokos hőmérséklet felett különböző intervallumokban üzemel.

Nemrégiben átadták a Gym Club szabadidős komplexumot is, ahol fitneszedzéseket tartanak a hét minden napján. A  „Bootcamp & Watermelon” mottóhoz kapcsolódva pedig az első héten minden sportolót egy-egy szelet görögdinnyével jutalmaznak.

Jóga a naplementében

Fotó: PID/Jobst

A Copa Beach-en az építkezés első szakasza 2018-ban fejeződött be. Röviddel ezután nekikezdtek az éttermek átalakításának is. Az újratervezés eredményeképpen még több zöldterületet, új gyalogos utakat, valamint számos ülő- és fekvőalkalmatosságot létesítettek, és kialakítottak egy chill-out parkot is. A teljes projekt mintegy 41.000 négyzetméteres területen valósult meg, ami kb. 6 focipálya méretével egyezik meg.

Az újratervezésnél fontos szempont volt, hogy minél több olyan teret alakítsanak ki, ahol a vendégeknek nem feltétlenül kell fogyasztaniuk.

„Miközben más tartományokban egyre kevésbé lehet szabadon hozzáférni a vízhez, addig Bécs éppen ezen területek megnyitását ösztönzi, ilyenre példa az elmúlt években megnyitott Strombucht és az ArbeiterInnenstrand nevű szabadstrand” – tette hozzá Ulli Sima.

Kapcsolódó cikkek