A magyar gasztroforradalom egyre többet foglalkoztatja az osztrákokat

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. április 28. 14:35

Az MT Zrt. ausztriai aktivitásainak eredményeként az osztrák sajtó heti rendszerességgel foglalkozik a hazánkban jelenleg zajló „gasztronómiai forradalommal", amelynek köszönhetően mára a csúcsgasztronómiában is egyre elismertebb a magyar konyha.

Ausztria piacvezető kulináris témájú magazinja, az A la Carte legfrissebb tavaszi számában hétoldalas, exkluzív összeállítás jelent meg, amely bennfentes részletezettséggel mutatja be azt az utat, amelyet a magyar konyha az elmúlt évtizedek pusztaimázsától a Gourmet-nemzet imázsig bejárt.

A részletes történelmi és földrajzi kitérőket, valamint alapos háttér-információkat tartalmazó cikk a magyar konyha nemzetközi trendekbe illeszkedő, ugyanakkor egyedi vonásait mutatja be a – folyamatosan gyarapodó számú – Michelin-csillagos éttermek és a kiváló borászatok példáján. Az étteremajánlókat, pozitív személyes benyomásokat egyaránt tartalmazó írás vélhetőleg sok osztrák olvasóban ébreszt kedvet egy magyarországi kulináris kalandozáshoz. A cikk teljes terjedelemben letölthető és elolvasható az MT Zrt. ausztriai képviseltének honlapjáról: http://at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben.

A Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában gasztro- és turisztikai fesztiválok szervezésétől kezdve, tanulmányutak és üzleti fórumok biztosításán keresztül, az ausztriai magyar éttermekkel való kooperációkig terjedő skálán évente tucatnyi akcióval biztosítja, hogy a hazai gasztronómia csúcsteljesítménye, illetve az elismert agrártermékeink promóciója hozzájáruljon a pozitív országkép formáláshoz.

Az MT Zrt. kulináris tanulmányútjai alapján az ÖGZ szaklap a közelmúltban már foglalkozott a „magyar kulináris forradalommal", amikor a folyóirat szakavatott újságírója Széll Tamás és Bock József példáján keresztül részletesen beszámolt az elmúlt pár évben bekövetkezett változásokról, melyek alapján Magyarország mára a világ gasztronómiai nagyhatalmai között foglal helyet. A cikk a lyoni Bocuse-d'Or világversenyen elért magyar szereplést méltatva kiemeli, hogy a magyar vendéglátás nagy jövő előtt áll. Korábban ugyancsak hasonló hangvételben, turistacsalogató cikk látott napvilágot Ausztria másik meghatározó két gasztronómiai magazinjában: a GUSTO-ban és a Genuss-ban is.