Aquapark épül Kolozsvárott

Forrás: transindex.ro

 2018. szeptember 03. 14:49

Emil Boc kolozsvári polgármester bejelentette, hogy a Békás negyedben 12,5 hektáron terveznek felépíteni egy aquaparkot és üdülőközpontot.

2018 augusztusban már megkezdték a projekt megvalósításához szükséges tervek elkészítését, amelyekre a polgármesteri hivatal már közel 1 millió lejt költött. Kolozsvár költségvetéséből finanszírozták, és a tervek szerint a 2020-as választásokig kellene elkészülnie az üdülőközpontnak.

A polgármesteri hivatal egyébként már a tavasszal felkérte a Kolozs Megyei Tanácsot, hogy szavazzák meg az említett aquapark és üdülőközpont projektjének megvalósítását. Az akkori beszámolók szerint a felépített központ rendelkezne egy 800 férőhelyes, három hektáron elterülő parkolóval, egy fedett medencével, egy szabadtéri résszel, gyerekmedencével, valamint legkevesebb 5, 14 és 17 méter magas csúszdával. A tervek szerint a fedett rész az év minden évszakában látogatható lesz majd, és itt a csúszdák és medencék mellett masszázsszalonok, spa-k és szépségszalonok várnák a pihenni vágyókat.

Ha felépül az aguapark Kolozsvárott, lehet, hogy kevesebben jönnek hozzánk Romániából welnessezni

Fotó: pixabay.com

Az első számítások szerint a park megépítésének költségei meghaladhatják a 30 millió eurót. A Bukarest melletti Balotești községben 2016 óta működtetik a Therme aquapark és üdülőközpontot. Az üzemeltetők már régóta keresik Kolozsváron is az alkalmas helyet egy ehhez hasonló üdülőközpont megépítéséhez.