Átlagon felüli értékelést kapott a www.germany.travel

 2014. július 16. 15:32

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) portálja, a www.germany.travel 21 nemzeti turisztikai hivatal online megjelenésének nemzetközi összehasonlításában átlagon felüli értékelést kapott a Digital Tourism Think Tank/se1 media a DZT megbízásából készített benchmark felmérésén.

Az összehasonlításhoz különösen fontos küldőpiacok és különböző kultúrkörök turisztikai hivatalainak weboldalait, illetve a szakma által különösen innovatívnak ítélt portálokat választottak ki. A szakemberek öt kategóriában - inspiráció & dizájn, közösségi média integráció, tartalom, keresőfunkciók, illetve mobil & táblagépek - értékeltek.

A DZT internetes megjelenése jó értékelést kapott a közösségi média integráció területén: ma a közösségi oldalakon való megosztás, illetve a felhasználók által generált tartalom az a két faktor, amelyek a használók szemszögéből meghatározzák az online marketing hosszú távú sikerét. Ezen a területen a DZT például kiemelkedőt alkotott ifjúsági kampányával. A jól hozzáférhető, elegendő mélységű tartalmak, az akadálymentesség, az interaktív térképek, a soknyelvűség és az aktuális rendezvények segítségével a DZT weboldala a tartalom kategóriában is jó pozíciót érhetett el.

 

A német portál szintén jó eredménnyel zárt a keresőfunkcióknál, amelyek nemcsak szintax-logikával, hanem szinonímákkal és fonetikával is dolgoznak. A mobil & táblagépek kategóriában a DZT jelenleg új funkciók fejlesztésén dolgozik, így ebben a kategóriában nem kapott értékelést.

Az oldal tartalmi része is jó eredményt ért el, az inspiráció & dizájn témakörben a weboldal az érzelmekre ható képi világgal és az olyan hasznos funkciókkal, mint például az e-brossúrák vagy az utazásszervező szerzett jó pontokat.

 

Intenzíven növekszik a felhasználók száma

A DZT 2013-ban 6,5 millió látogatót regisztrált oldalain – ez 22 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest. A kattintások számánál különösen nagy növekedés volt tapasztalható a városi utazások (plusz 31 százalék), az UNESCO-világörökségek (plusz 17 százalék), illetve a karácsonyi vásárok (plusz 50 százalék) tematikus oldalakon. A kereslet átlagon felül növekedett Hollandiából, az Amerikai Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából és Franciaországból – ezek az országok mind a tíz legfontosabb küldőpiac közé tartoznak Németország számára.