Átrajzolta a vadászati világkiállítás Somogy ökoturisztikai térképét

Szerző: Gulyás József Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. november 11. 13:49

Több mint negyven esemény jelentett maradandó élményt azok számára, akik az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás idején ellátogattak Somogyországba.

A gím- és dámszavasok, őzek, muflonok sokaságának lakóhelyéről ismert megye több erdőjében is gazdagodott a turisztikai infrastruktúra és nyílt nagyszabású vadászati tárlat.

A kiállítás hattagú somogyi konzorciumának nyitórendezvényére a Nagysalléri Gazdálkodási és Turisztikai Központban került sor, ahol felavatták a báró Schell József szenvedélyes vadász és vadászrajzművész emlékét őrző Vadászati és Természeti Emlékparkot és az ifjúsági oktatóközpontot.

Báró Schell József vadász emlékét őrzi a Vadászati és Természeti Emlékpark és az ifjúsági oktatóközpont

Fotó: Csodálatos Magyarország

A Somogy Megyei Erdészeti és Faipari Zrt. (SEFAG) kaposvári látogatóközpontjában pedig megnyitották a Somogyország vadászati kincsei című kiállítást. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa bőszénfai tájközpontjában a Zselic nagyvadjai címmel nyílt tárlat, nappal és éjjel is fogadta a látogatókat a Zselici Csillagpark, a bakancsos turisták és az „égi csodák” iránt érdeklődők egyik legkedveltebb természettudományi létesítménye.

A vadászati világkiállítás somogyi programjának egyik legjelentősebb eseménye a Nagyatád közeli Kaszóhoz kötődik, amelynek kiránduló központjában felavatták az Erdei muzsika elnevezésű, öltözőkkel és tisztálkodó helyiségekkel rendelkező, koncertek és kamaraszínházi produkciók megtartására alkalmas kisszínpadot. Ugyancsak Kaszó adott otthon a Nemzetközi Véreb Fővizsgának és a Tacskó Európa-kupának.

Az Erdei muzsika elnevezésű kisszínpad Kaszódon

Fotó: ATÁDHÍR

Az ország legnagyobb erdősűrűségével büszkélkedő Somogy erdészeti és faipari társasága felkészülten várta a világkiállítás kísérő eseményeire érkezőket. Többek közt a Kaposvár határában lévő – a Téry Ödön Nemzeti Turistaház Fejlesztési Programban felújított – gyertyánosi, kulcsos turistaház  is a vadászati világkiállításra érkezők kényelmét szolgálta.