Az akadálymentes turizmus napja a Német Turisztikai Hivatalnál

Forrás: turizmus.com

 2023. február 27. 15:35

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) március 17-én rendezi meg online formában a 11. „Akadálymentes turizmus napját”. A rendezvény központi témái az akadálymentes turizmus lehetőségei, kihívásai, valamint az elfogadó szemlélet sikeres példái az utazásnál.

Az online eseményt Dieter Janecek, a német kormány tengeri gazdaságért és turizmusért felelős megbízottja, valamint Jürgen Dusel, a kormány fogyatékkal élő emberek ügyeiért felelős megbízottja nyitja meg.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint: „Az akadálymentesség alapvető részét képezi az ügyfél- és szolgáltatás-orientált, szociális felelősségtudattal rendelkező turizmusnak. A németországi turizmus számos partnerének befogadó szemléletű kínálata már ma is sokrétű. Az „Akadálymentes turizmus napjával" eszmecserére adunk lehetőséget az aktuális kérdésekről és a fejlődési lehetőségekről. Az eredmények pedig megerősítik Németország mint jövőorientált minőségi úti cél pozícióját a desztinációk versenyében."

A DZT újra megrendezi az Akadálymentes turizmus napját

Fotó: Német Turisztikai Hivatal

 

Német és más országokból származó szakemberek az előadások, prezentációk és kerekasztal-beszélgetések során olyan témákat érintenek, mint: „Több akadálymentesség – de hogyan? Az építők, építészek és üzemeltetők felelőssége", „Ápolásra szoruló emberek és hozzátartozóik – egy alábecsült célcsoport", „Fogyatékkal élő emberek turisztikai munkáltatóként – az akadálymentesség újabb kulcsa?", valamint „Mobility on Demand – a közlekedési megújulás egy építőeleme – előnyök és veszélyek a fogyatékkal élők számára" – tájékoztatta lapunkat a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviselete.

Az akadálymentes turizmus napját a német Szövetségi Gazdasági és Klímavédelmi Minisztérium támogatja. A tartalom egyeztetése a Német fogyatékkal élők tanácsának (Deutscher Behindertenrat) turisztikai munkacsoportjával, a „Turizmus mindenkinek" („Tourismus für alle") és a „Könnyebb utazás" („Leichter Reisen") munkacsoportokkal közösen történik.

A DZT a német szövetségi parlament határozata alapján sorban a kilencedik alkalommal felelős a szakmai rendezvény megszervezéséért.

Az Akadálymentes turizmus napján a résztvétel ingyenes. További információk, illetve az online rendezvényre való bejelentkezés az esemény oldalán található.