Bács-Kiskun megye bemutatkozott az Újbor- és Sajtfesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2019. december 05. 15:25

Bács-Kiskun megye volt a díszvendég a Corinthia Hotelben megrendezett 16. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztiválon.

Az év elején az Utazás kiállítás díszvendégeként a figyelem középpontjába került már a térség, s ezen a hétvégén ismét megmutathatták magukat az itteni termelők. Bács-Kiskun megye borászai és sajtkészítői nemcsak neveztek, hanem ki is állítottak a rangos megmérettetésen.

 

Borászatok és sajtkészítők a kiállítók között

Borászatok: Koch Borászat, Szentpéteri Pincészet, Gál Pincészet, Gedeon Birtok, Béla Borászat, Antalvin, Sinkovicz-Kiss, Fáncsi Hegyi Pince, Frittmann Borászat, Gálantai Borászat, Eifert Borászat, Pellikan, Sümegi Dragan, Paska László

Sajtkészítők: Kispálosi Sajtműhely, Kwaysser Dominika, Lepke sajt, Melis Testvérek, Orsi Sajtház, Tejesember

Egy kis ízelítő Bács-Kiskun megye sajtjaiból

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A fesztiválon megválasztották az Év Legjobb Újborát és az Év Legjobb Sajttermelőjét, valamint a Kárpát-medence Legjobb Újborát és a Kárpát-medence Legjobb Sajttermelőjét is.

 

Díjözön a Duna-Tisza köze termelőinek

Aranyérmet nyertek: Koch Borászat Premium Cserszegi fűszeres, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos rosé, Frisch Irsai Olivér, Frisch rosé cuvée, Eredet Pince Kunsági Kékfrankos rosé, Szentpéteri Borpince Néró (válogatás), Galántai Családi Pincészet Pozsonyi fehér, Galántai Családi Pincészet, Rozé cuvée, Kunvin Borászati Kft. Chardonnay, Gedeon Birtok Kadarka rosé, Vass-Bor Kft. Duna-Tisza közi Nero rose, István Borház Duna-Tisza közi Bianka.

A megmérettetésen 70 ezüstérmet is sikerült elhoznia a Bács-Kiskun megyei borászoknak, akik a több mint ötszáz mintából álló versenyen indultak.

Finomságok Bács-Kiskun megyéből

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A Sziegl Pincészet – amelyről ebben a cikkben részletesen is írtunk – külön elismerésben részesült a „Magyarország legszebb szőlőskertje és szőlőlugasa” versenyben. A sajtkészítők is kitettek magukért, akik a legszebb és legfinomabb kínálattal szerepeltek a fővárosban. Magyarország 2019. Év Sajttermelője versenyen a 3. helyezett a Melis Testvérek lettek Lajosmizséről.