Belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjén

Forrás: turizmus.com

 2023. március 18. 15:45

Március 16-tól nem ingyenes a belépés a Halászbástya felső szintjére, az alsó szintet továbbra is díjmentesen lehet látogatni.

Március 16. és december 23. között belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjének látogatásakor – olvasható a Budavári Önkormányzat honlapján.

A felső kilátószint naponta reggel 9-től 19 óráig, a június 1. és szeptember 30. közötti időszakban 9-től 21 óráig tart nyitva. Az alsó szint látogatása továbbra is ingyenes.

A tájékoztató szerint a teljes árú jegy ára 1200 forint, az 50%-os, kedvezményes jegyé 600 Ft.

A 14 év alatti gyermekek és a diákigazolvánnyal rendelkező diákok, valamint Magyarország és az Európai Unió tagországainak nyugdíjas állampolgárai 50%-os kedvezményes belépőjegyet fizetnek.

Az állami és nemzeti ünnepeken – március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án – díjmentes a belépés.

Többek között nem kell belépőjegyet fizetniük a 6 éven aluli gyermekeknek, a diákcsoportokat kísérő, pedagógusigazolvánnyal rendelkező személyeknek (10 személyenként 1 kísérőnek), az I. kerület kártya-tulajdonosoknak, valamint az arcképes idegenvezetői igazolvánnyal rendelkező, 5 főt meghaladó csoportot vezető idegenvezetőknek. A 6 fős vagy ennél nagyobb csoportot vezető idegenvezető díjmentes belépését a rendszer, illetve a helyszínen lévő kollégák tudják biztosítani – írták.

Bizonyos feltételekkel az idegenvezetők is mentességet kapnak a belépő megfizetése alól

Fotó: monticello/123rf.com

A Halászbástya közelében egy jegykiadó berendezést állítottak üzembe, amely több nyelven – a magyar mellett angolul, németül és spanyolul is – szolgáltat információt a turistáknak. Az automatánál forinttal (érmével és bankjeggyel egyaránt) lehet fizetni, valamint bankkártyát is elfogad a gép.

Szintén a helyszínen 9 és 17 óra között pénztár is üzemel, itt kizárólag bankkártyával lehet fizetni.

Online egyéni vagy csoportos belépőjegyek váltására a www.hbbp.hu honlapon keresztül van lehetőség, ahol bankkártyával lehet fizetni.