Boggie-t hallgattak, debrecenit ettek a bécsiek

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. május 23. 08:31

Idén minden eddiginél több osztrák vendéget várunk Magyarországra. E folyamat támogatására a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete Wurt-Party elnevezéssel rendhagyó PR-akciót szervezett Bécs belvárosában, eurovíziós döntősünk, Boggie részvételével.

A bécsi rendezvény híre – amelynek során a debreceni párossal népszerűsítették Debrecent és Kelet-Magyarországot – 1,5 millió osztrák újságolvasóhoz, TV-nézőhöz, rádióhallgatóhoz jutott el.

Az osztrákok idei utazási terveiről – a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével megvalósult – friss tanulmányt mutattak be Bécsben. A főszezon előtt készült reprezentatív kutatás szerint az osztrákok utazási kedve 2015-ben töretlen, a lakosság 92 százaléka (!) tervezi, hogy idén utazással tölti szabadságát, míg tavaly ilyenkor „csak" 89 százalékuk válaszolt így. Az április második felében zajló közvélemény-kutatás idején az utazást tervező osztrákok 10,9 százaléka (mintegy 400 ezer fő) már lefoglalta magyarországi szállását, vagy azt válaszolta, hogy biztosan Magyarországra utazik. Ez utóbbi várakozást tovább erősíti a Statistik Austria május 21-én publikált jelentése, amely szerint Magyarországon 79 százalékkal magasabb az euró vásárlóértéke, mint Ausztriában.

Az ausztriai turisztikai külképviseleteket tömörítő Corps Touristique Austria, a kremsi IMC tourismFACTORY kutatóintézet és a Statistik Austria képviselőinek közös sajtótájékoztatóján bemutatott prezentáció letölthető az MT Zrt. ausztriai külképviseletnek szakmai oldaláról (Piackutatás).  Az eredmények külképviselet értékelése szerint az elmúlt évek rekorderedményeinek megismétlődését, sőt akár túlszárnyalását is jelenthetik.

 

A Wurst-Partynak nevezett rendhagyó PR-akcióra Bécs belvárosának szívében került sor, apropóját a Bécs és Debrecen között létrejött közvetlen vonat-összeköttetés népszerűsítése adta. Az osztrákok Debrecent elsősorban a debreceni páros (Debreziner Wurst) révén ismerik, így a road show jellegű bemutatkozás elhagyhatatlan része volt a kolbászkóstoló is. A kóstoltatáshoz a nagy presztízsű Bitzinger cég nyújtotta a kulináris hátteret. A magyar mangalicából készült „eredeti" Debrezinernek a rendezvényen aratott osztatlan sikere alapján az MT Zrt. ausztriai képviselete megkezdte a háttértárgyalásokat, hogy a jövőben közvetlenül Magyarországról érkezzen a debreceni páros az osztrák boltokba. A Wurst-Partyn színpadi produkcióval bemutatkozott Boggie is, aki hazánkat képviseli a bécsi dalfesztiválon. Az így teremtett szándékos helyzetkomikumot (Boggie és a Wurst) a helyi média kellő terjedelemben tárgyalta. Az osztrák APA-hírügynökség képei megtekinthetőek itt.

 

A képen balról jobbra: Dr. Perényi János – nagykövet, Dr. Papp László – debreceni polgármester, Dr. Michael Häupl – bécsi főpolgármester, Kovács Balázs – az MT Zrt. ausztriai képviselője, Dr. Walter Ruck – az Osztrák Gazdasági Kamara elnöke és KR. Josef Biztinger – az Osztrák Gazdasági Kamara gasztronómia és turizmus szakosztály igazgatója