Bor- és Jazznapok Debrecenben

Forrás: MTI

 2018. július 12. 15:39

Augusztus 2. és 5. között rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvényét és a résztvevők számát tekintve legnagyobb dzsesszfesztiválját, a Debreceni Bor- és Jazznapokat a Nagyerdőben.

Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere a város „egyik legnagyobb sikerű újrakoreografált rendezvényének” nevezte a bor- és dzsessznapokat utalva arra, hogy néhány évvel ezelőtt „összeházasították" az addig külön-külön megtartott borkarnevált és a zene rendezvényt. A fesztiválnak az elmúlt években mintegy húszezer látogatója volt. Az idei négy nap alatt 19 borvidék 69 borászata, valamint 12 ország 161 dzsesszmuzsikusa mutatkozik be a rendezvényen.

Teremi Nóra kulturális menedzser azt emelte ki, hogy ismét jellemzi majd a találkozót a fiatal dzsesszformációk bemutatkozása, kilenc produkcióban együtt muzsikálnak hazai és külföldi művészek és külön zenéléssel köszöntik a születésnapos fellépőket: Gyarmati Zoltánt és Tommy Vig 80 éves művészeket, valamint Szőke Szabolcsot 70., ifj. Szakcsi Lakatos Bélát 50. születésnapja alkalmából. Ismét Debrecen vendége lesz a cseh Jirí Stivin Quartet, amely negyven éve lépett fel utoljára a dzsessznapokon.

Hangulatkép a tavalyi rendezvényről

Fotó: debrecen.hu

Tóth Ernő, a Főnix rendezvényszervező programigazgatója emlékeztetett arra, hogy 1971 óta folyamatosan megrendezik a debreceni dzsessznapokat, amelyet negyedik éve „házasítanak össze” a borkarnevállal.

Kapcsolódó cikkek