Debrecen városmarketingjét is díjazták

Forrás: turizmus.com

 2019. június 27. 15:39

Az Országos Városmarketing Díj gyémánt fokozatával ismerte el a VisitDebrecen munkáját a Magyar Marketing Szövetség.

A Debrecen – Turisztikai Ügynökség (VisitDebrecen márkanév alatt)  felelős a Debrecen városmárka fejlesztéséért, a desztinációmenedzsment feladatok elvégzéséért, valamint a turisták tájékoztatásáért. Utóbbi feladat nemcsak a városba érkező belföldi és külföldi látogatók információkkal történő ellátását jelenti, hanem egyfajta szemléletváltási missziót is, mivel a debreceni lakosok bevonása is elengedhetetlen, hogy valódi vendéglátókként tekintsenek a városba látogatókra.

A VisitDebrecenben azt tűzték ki célul, hogy a programnaptár egységes kezelésével biztosítják minden program számára a megfelelő nyilvánosságot a hagyományos csatornákon keresztül (pl. debrecen.hu portál programajánlója), másrészt további korszerű médiafelületek bevonásával nemcsak a láthatóságot növeljék, hanem a látogatók áramlását is irányítják az egyes programhelyszínek között.

A város egyik jelképének számító Nagytemplom

Fotó: Wikipedia

Olyan komplex, párhuzamosan több helyszínen zajló rendezvények esetén, mint amilyen a Virágkarneváli hét, az Advent, vagy a Múzeumok éjszakája, nem beszélve a zenei nagy fesztiválokról (Campus Fesztivál, Bor és Jazz napok), a városi portál nem tudja biztosítani a program közönségének naprakész tájékoztatását. A digitális információs kijelzők 2018 nyarán bevezetett rendszerével egyidejűleg négy helyszínen lehet a távolból multimédiás tartalmat közvetíteni.

Gődény Gábor (VisitDebrecen), Enyedi Márta (PW Studio), Balogh Károly és Kerekes Sándor, a Gourmet Fesztivál szervezőinek képviselői

 

Fotó: VisitDebrecen

Az Országos Városmarketing Díj ötödik évében 125 nevezés érkezett 30 várostól és egy megyei önkormányzattól. A pályázó szervezetek hat kategóriában nevezhettek. A szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte.

Minden olyan pályázat elnyerte az Országos Városmarketing Díj gyémánt elismerését, amelyik megfelelt a zsűri előzetesen meghirdetett kritériumrendszerének. Ebben az évben 97 gyémánt díjat adtak át.

Kapcsolódó cikkek