Megszületik az önálló VisitDebrecen

Forrás: delhir.hu

 2018. december 20. 17:55

Önálló céget alapít a debreceni önkormányzat a turizmus fejlesztésére. A VisitDebrecen eddig a Főnix Rendezvényszervező Kft. divíziójaként működött.

A kizárólagos önkormányzati tulajdonú Főnix Rendezvényszervező Kft. szervezete 2016-ban kiegészült a VisitDebrecen Városmarketing és Turisztikai Divízióval, melynek elsődleges feladata, hogy eredményeket érjen el a turizmusfejlesztésben, megfelelő erővel pozicionálja a Debrecen márkát és újragondolja a városi turizmus menedzsmentet. Mindezeken túl a Nagytemplom mögötti kávézó épületében működő, turistákat kiszolgáló információs pontot is viszik.

Papp László polgármester eredetileg azt javasolta a közgyűlésnek, hogy a Főnixből kiszervezve önálló cég legyen a VisitDebrecen, a december 20-i ülésen azonban előterjesztői kiegészítést jelentett be. Eszerint nem egy új nonprofit kft.-t alakítanának, hanem az Európa Kulturális Fővárosa pályázatért felelős EKF Debrecen 2023 Kft. átalakításával hoznának létre egy céget. A cégen belül két divíziót alakítanak ki: az egyik a turizmusra koncentrálna, a másik a kulturális főváros programhoz kapcsolódó feladatokat látná el. Az Európa Kulturális Fővárosa címet nem Debrecen, hanem Veszprém nyerte, a városvezetés azonban azt ígéri, a pályázatban szereplő programok jelentős részét meg fogják valósítani.

Széles Diána és Gődény Gábor

Fotó: delhir.hu

Az átalakított cég vezetését Gődény Gáborra bíznák, aki eddig a VisitDebrecen divíziót vezette. A polgármester szerint a szakember vezetésével a cég új arculatot tudna építeni Debrecennek. A közeljövőben fontos turisztikai fejlesztések jönnek, amelyek központjában a Nagyerdő áll. Az előterjesztést a közgyűlés elfogadta, az átalakított cég a VisitDebrecen Turisztikai Nonprofit Kft. nevet viseli majd.

Széles Diána, Debrecen turizmusáért is felelős alpolgármestere szerint léptékváltásra van szükség a turizmusban. Debrecen turisztikai szempontból eseményváros, ezért döntöttek úgy, hogy a Főnixen belül indítják el a munkát, most viszont már látszik, hogy önálló cégre van szükség. A reptér üzemeltetésben is szerepet vállalnak majd.