Egy nap a vízről és a fenntarthatóságról Zalakaroson

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 14. 08:16

VÍZIÓ címmel a vízivás és a fenntartható vízkészletek fontosságára hívta fel a figyelmet a Zalakarosi Fürdőben tartott sajtótájékoztatón Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere, Perjési Levente, a Hunguest Hotel Freya igazgatója és Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója augusztus 10-én.

A Hunguest Hotel Freya és a Zalakarosi Fürdő példaértékű összefogásaként ezen a napon friss, hűvös ásványvízzel kínálták a fürdőbe érkező vendégeket, akik üdvözölték a kezdeményezést. Emellett számos kísérőprogramon is részt vehettek a látogatók, akiknek a nyári hőség sem szegte kedvét, hogy csatlakozzanak egy latinos aquafitnesz órához. Aki pedig úgy gondolta, hogy a kreativitását is szívesen megcsillogtatná, kézműves foglalkozáson a „legvizesebb élményem" témában alkothatott. A kényeztetésre vágyókat is többféle lehetőség várta, például zalakarosi gyógyvízzel készült krémekkel történő masszázson adhatták át magukat a teljes felszabadulásnak – számolt be lapunknak a nap eseményeiről a Zalakarosi Fürdő.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere (középen), Perjési Levente, a Hunguest Hotel Freya igazgatója (b) és Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója (j) közösen hívták fel a figyelmet a vízivás fontosságára

Fotó: Zalakarosi Fürdő

Mint közleményükben hangsúlyozták, a fenntartható vízkészletek alapvető fontossággal bírnak az emberi egészség, a környezeti fenntarthatóság szempontjából. Az egészséges életmód, a megfelelő mennyiségű és minőségű vízfogyasztás, valamint a fenntarthatóság megismertetését pedig már gyermekkortól el kell kezdeni, és mi lehetne tökéletesebb helyszín erre, mint a családok vízi paradicsoma.

Zalakaroson és kiváltképp a fürdőben a víz az élet és az élmények forrása is egyben. Ha az idén 25 éve városi rangot kapott Zalakaroson járunk, akkor nemcsak belsőleg szükséges szervezetünket támogatni, de mondhatni kötelező megmártózni a messze földön híres gyógy- és termálvízbe, mely már 1965 óta csepegteti az életerőt az ide látogatókba a megelőzés és gyógyulás érdekében.