Eredményes volt az októberi Balaton-kampány

Forrás: turizmus.com

 2018. november 05. 10:48

Húszezer embert vártak azokra a rendezvényekre, amiket a Nyitott Balaton akció keretében szerveztek meg az elmúlt hónapban, de jóval többen voltak.

Október 5. és november 4. között százhuszonkilenc programmal várták  vendégeket a Balatonnál. A kezdeményezéshez 155 szálláshely és 90 vendéglátóhely csatlakozott. „A kampány célja az volt, hogy ne csak nyáron, hanem ősszel is vonzó legyen a Balaton” – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Eredetileg húszezer embert vártak, de a hosszú hétvégéknek és a jó időnek köszönhető, hogy megtöbbszöröződött a vendégek száma az elmúlt egy hónap alatt. Az alsóörsi Palacsinta Fesztivál, ahol a hatalmas tömeg, több tízezer palacsintát fogyasztott el egy nap alatt. A kulináris fesztiválok  mellett jót tettek a balatoni turizmusnak a tökfesztiválok, a Halloween-hangulatot  teremtő hajós és sportos események is.

A vártnál több látogatót vonzott a Balatonhoz a sok program és a jó idő

Fotó: unsplash.com

A Nyitott Balaton akció zárásaként november 5-én Budapest néhány  játszótéren rejtenek el olyan könyveket, amelyek olvasása a későbbiekben is kedvet csinálhat ahhoz, hogy a gyerekek és szüleik elinduljanak a Balatonra. A játszótereken elrejtik Csapody Kinga Irány a Balaton című mesekönyvét, a nagyobbak pedig megtalálhatják Király Anikó Strand, Papucs, Szerelem című könyvének egy-egy példányát. A történetet a turisták a szállodák hálószobáiban is olvashatják majd, ha télen a Balatonra érkeznek. Kísérleti jelleggel a füredi  Hotel Aurában foglalhatunk olyan szobát, amelyhez a balatoni szerelmes történetek járnak.