Fél áron mehetnek a nők múzeumba a nők napján

Forrás: turizmus.com

 2015. március 05. 12:44

Vasárnap a nők fél áron látogathatnak el félszáznál több budapesti és vidéki múzeumba a nemzetközi nőnap alkalmából, a családügyi és a kulturális államtitkárság közös programja jóvoltából.

A családügyi és a kulturális államtitkárság közös programjában részt vevő múzeumok listája a kormany.hu, a ncsszi.hu valamint a kultura.hu oldalakon érhető el csütörtöktől. A programhoz budapesti intézmények mellett számos vidéki múzeum is csatlakozott. A nőnapi kedvezmény a 6–26 éves, diákigazolvánnyal rendelkező lányokra, nőkre is érvényes, akik így kettős kedvezménnyel válthatnak belépőt a kulturális intézményekbe.

A kedvezményesen látogatható intézmények között van Budapesten a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Bélyegmúzeum, a Nagytétényi Kastély, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Magyar Természettudományi Múzeum, a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum, Egerben a Dobó István Vármúzeum, a Gödöllői Városi Múzeum, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum is, amely helyet adott a bejelentést tevő Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár közös sajtótájékoztatójának.

 

Utóbbi helyszínen – a nőnapi alkalomnak megfelelően – a Csinszka-kiállítás is megtekinthető. Ez azt jelenti, hogy vasárnap a 6–26 éves (diákigazolvánnyal rendelkező) lányok, nők például a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó kiállításaira – a két kedvezménnyel – 150 forintért, míg időszaki kiállításaira 200 forintért válthatnak belépőt.