Félmillió turistára számít a téli szezonban Sri Lanka

Forrás: turizmus.com

 2021. október 18. 10:55

A 2021 novembere és 2022 áprilisa közötti időszakban legalább 450 ezer külföldi turistaérkezésre számítanak Sri Lankán, ahol október elsején elkezdték feloldani a korlátozásokat.

Egy hathetes általános lezárást követően október elsejétől megkezdődött a korlátozások feloldása a szállodákban, éttermekben és üzletekben - írja a TTG Asia.

A lap idézi a Sri Lankai Beutaztatók Szövetsége korábbi elnökét, Nilmin Nanayakkarát, aki szerint november és jövő év áprilisa között 450 és 500 ezer közötti külföldi turistaérkezés várható a szigetországban, miután Nyugat-Európából és az Egyesült Királyságból nő az utazók érdeklődése. Oroszországból és Ukrajnából is sok vendégre számítanak, az idei évben a Sri Lanka-i nemzetközi repülőtér januári megnyitása után ez volt az ország két legfőbb küldőpiaca.

Álomszép tengerpart Sri Lankán

Fotó: 123rf.com

A jelenlegi szabályok értelmében a teljes mértékben vakcinált turisták PCR-tesztelés és kötelező karantén nélkül utazhatnak be a szigetre amennyiben érkezéskor felmutatnak egy érvényes negatív Covid-teszteredményt.

A Sri Lanka-i Légitársasági Képviseletek Tanácsának elnöke, Dimuthu Tennakoon is optimista, elmondása szerint a téli foglalások különösen Kelet- és Közép-Európából élénkültek meg.

Szeptemberben csupán 15 ezer külföldi turistaérkezést regisztráltak, többségüket Oroszországól és Ukrajnából, miközben 2019-ben még százezer vendég érkezett ugyanabben a hónapban.

A turisták száma várhatóan azonban gyorsan fog nőni, mivel több légitársaság, köztük az Air France is jelezte a járatainak újraindulását. A svájci Edelweiss növelni fogja járatai számát, a Sri Lankan Airlines visszatér Németországba, és bővíti oroszországi járatai számát is.

Közben jól halad az oltási program a szigeten, a lakosság 60%-át már beoltották a koronavírus elleni vakcinával.